Uutinen 23.1.2009

Ministeri Väyrynen Brysseliin EU:n kauppaministerien tapaamiseen

Tiedote 20/2009
23.1.2009

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen osallistuu EU:n kauppaministerien epäviralliseen kokoukseen sunnuntaina 25. tammikuuta Brysselissä. Kauppaministerien epävirallinen kokous järjestetään kerran EU-puheenjohtajakaudessa.

Kokouksessa keskustellaan kauppapoliittisista keinoista, joilla maailmanlaajuista taloutta voitaisiin vauhdittaa sekä miten WTO-vapaakauppaneuvotteluja saataisiin edistettyä. Suomi on korostanut nykyisessä taloudellisessa taantumassa sekä WTO-neuvottelujen loppuunsaattamisen positiivista vaikutusta maailmantalouteen että protektionistisista toimista pidättäytymistä.

Lisätietoja: ministerin virkamiessihteeri Päivi Nevala, puh. 040 753 4375, ja osastopäällikkö Jorma Korhonen, puh. 040 732 4567