Uutinen 2.2.2009

Euroopan kulttuurienvälisen vuoropuhelun teemavuosi 2008

Euroopan unionin teemavuosi 2008 pyrkii lisäämään erityisesti lasten ja nuorten tietoisuutta kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen hyödyllisyydestä. Kuva: Euroopan komissio

Vuosi 2008 on nimetty Euroopan kulttuurienvälisen vuoropuhelun teemavuodeksi. Euroopan komissio on avannut teemavuoden verkkopalvelun kaikille toimijoille, joilla on kokemusta tai halua toimia kulttuurienvälisen vuoropuhelun parissa.

Euroopan komissio Euroopan unionin teemavuosi pyrkii lisäämään kaikkien eurooppalaisten tietoisuutta kulttuurienvälisen vuoropuhelun hyödyllisyydestä ja välttämättömyydestä päivittäisessä elämässä. Teemavuodella korostetaan kulttuurisen monimuotoisuuden kunnioittamisen ja avoimen suhtautumisen lisäksi aktiivisen Euroopan kansalaisuuden kehittämistä.

Kulttuurienvälisen vuoropuhelun parissa toimivat voivat lähettää teemaan liittyviä pelejä, videoita tai muuta aineistoa elektronisessa muodossa verkkopalvelussa julkaistavaksi. Materiaalin voi lähettää suoraan osoitteeseen info@interculturaldialogue2008.eu tai täyttämällä yhteydenottolomake verkkosivuilla.

Suomessa teemavuotta koordinoi Valtion taidemuseo. Teemavuoden suunnittelu on vasta alussa, ja tarkempaa tietoa ohjelmasta ja osallistumismahdollisuuksista on tarjolla syksyllä.

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Ulla Nyberg, Taidemuseoalan kehittämisyksikkö KEHYS, Valtion taidemuseo,  puh. (09) 173 36329, ulla.nyberg@fng.fi

Valtion taidemuseon verkkosivut

Teemavuoden verkkosivut (englanniksi)