Uutinen 3.3.2009

Ulkoministeri Alexander Stubb transatlanttiselle illalliselle Brysselissä

Tiedote 69/2009
3.3.2009

Ulkoministeri Alexander Stubb osallistuu Brysselissä keskiviikkona 4. maaliskuuta Belgian järjestämälle transatlanttiselle illalliselle. Tapaamiseen on kutsuttu EU- ja Nato-maiden ulkoministerit, EU:n korkea edustaja Javier Solana, EU:n ulkosuhdekomissaari Benita Ferrero-Waldner sekä Naton pääsihteeri Jaap de Hoop Scheffer.

Kyseessä on ensimmäinen transatlanttinen illallinen Yhdysvaltain uuden ulkoministerin Hillary Clintonin kanssa.

Tilaisuudessa käsitellään ajankohtaisia ulko- ja turvallisuuspoliittisia aiheita epävirallisesti ilman varsinaista asialistaa. Todennäköisiä keskusteluaiheita ovat ainakin Venäjä, Afganistan ja Lähi-itä.

Stubb matkustaa Brysseliin Etiopiasta Addis Abebasta rauhanvälitystoimintaa käsittelevästä seminaarista. Paluumatkalle Suomeen hän lähtee myöhään keskiviikkoillalla.

Lisätiedot: ulkoministerin lehdistöavustaja Juha Kirstilä, puh. 040 552 8200, ulkoministerin erityisavustaja Jori Arvonen, puh. 050 553 6117, ja tiedotusvastaava Helena Hakaoja, puh. +32 47 57 52 941, Suomen Nato-edustusto