Uutinen 25.3.2009

Blogeissa pohditaan Euroopan menoa

Kuva: Euroopan journalismikeskusTH!NK ABOUT IT -bloggauskilpailu jatkuu kesän Eurooppa-vaaleihin saakka. (Kuva: Euroopan journalismikeskus)

Euroopan journalismikeskus on käynnistänyt kesän Eurooppa-vaaleihin liittyvän TH!NK ABOUT IT -kampanjan ja bloggauskilpailun. Kilpailijat kirjoittavat blogeissaan Euroopan unionin ajankohtaisista asioista, ja lukijat voivat kommentoida ja äänestää tekstejä.

Bloggauskilpailuun osallistuu yhteensä 81 kirjoittajaa Euroopan unionin jäsenmaista. Suomesta mukana ovat tamperelainen Muusa Kostilainen ja jyväskyläläinen Ari Rusila. Jokainen kilpailuun osallistuja kirjoittaa vähintään kerran kuussa blogisivustolle. Helmi-maaliskuun ajan aiheet ovat voineet liittyä Eurooppaan yleisesti, huhtikuusta kesäkuuhun teemana ovat tulevat Euroopan parlamenttivaalit.

Ota kantaa verkossa

TH!NK ABOUT IT -kampanja kannustaa ajatusten vaihtamiseen Euroopan unionista ja tulevista Eurooppa-vaaleista. Internet toimii nopeana tiedonjakokanavana, ja nuoria halutaan rohkaista osallistumaan Eurooppa-tason keskusteluun blogien kautta. Kaikki blogipostit kirjoitetaan englanniksi ja ne ovat lukijoiden ja toisten kilpailijoiden vapaasti kommentoitavissa. Kuka tahansa voi myös äänestää kirjoituksia viiden tähden luokituksella, ja nämä äänet huomioidaan niin kuukauden blogikirjoittajaa valittaessa kuin kesällä kilpailun pääpalkintoja jaettaessa.

Euroopan journalismikeskus on saanut komissiolta tukea kampanjan järjestämiseen.

Lisätietoja:

Eurooppalainen bloggauskilpailu TH!NK ABOUT IT

Lehdistötiedote bloggauskilpailusta, Euroopan journalismikeskus, 20.1.2009 (englanninkielinen)

EU-bloggauskilpailu käynnistettiin kesäkuun vaalien edellä, EurActiv, 27.1.2009 (englanninkielinen)

Bloggingportal ─ Portaali EU-aiheisille blogeille (englanninkielinen sivusto)

Blogactiv ─ Portaali EU-aiheisille blogeille (englanninkielinen sivusto)