Uutinen 14.5.2009

Nuori, anna äänesi kuulua!

Euroopan komissio ja MTV Networks International haluavat yhdessä innostaa nuoria äänestämään ensi kesäkuun eurovaaleissa. "Kuuleeko Eurooppa?" -kampanjan tavoitteena on saada nuorten ideat ja huolenaiheet kuuluville ja osoittaa, että heidän mielipiteensä on tärkeä Euroopan unionille.

Kuva: www.caneuhearme.eu"Kuuleeko Eurooppa?" -kampanja kannustaa nuoria äänestämään tulevissa eurovaaleissa. (Kuva: www.caneuhearme.eu)

MTV:llä huhtikuussa käynnistyneen tv-kampanjan on tarkoitus saada nuoret pohtimaan Euroopan merkitystä päivittäisessä elämässään ja kannustaa heitä kertomaan ajatuksiaan Euroopan unionille. Toiveitaan, tarpeitaan ja ideoitaan on mahdollista esittää kampanjan verkkosivuilla koko kampanjan ajan.

Kampanja huipentuu 30. huhtikuuta klo 16.30 ääniaaltoon. Kyseisenä hetkenä jokaista nuorta kehotetaan huutamaan ääneen "Kuuleeko Eurooppa?" niin kovaa kuin mahdollista. Berliinissä, Milanossa ja Prahassa on mahdollista osallistua yhteishuutoon, mutta jokainen voi osallistua ääniaaltoon siellä, missä ikinä kyseisenä ajankohtana onkin. Eurooppaa voi herätellä huutamalla yksin tai ystävien kanssa myös virtuaalisesti lähettämällä viestejä ja videoita kampanjan verkkosivuille.

Euroopan komissio katsoo, että unionion tulevaisuus on nuorissa. Siksi komissiota on huolestuttanut nuorten laimea äänestysaktiivisuus. Viime europarlamenttivaaleissa 18-25-vuotiaista eurooppalaisista nuorista  ainoastaan 18 prosenttia halusi käyttää vaikutusmahdollisuuttaan. Yhteiskampanjassa nuoria halutaan kannustaa ottamaan osaa Euroopan unionin politiikkaan, sillä heidän äänillään on merkitystä unionin kehittämisessä.

Lisätietoja:

Kuuleeko Eurooppa? -verkkosivut