Uutinen 29.5.2009

Suunnittele luomulogo Euroopan unionille!

Euroopan komissio etsii luonnonmukaisille tuotteille uutta ja pirteää luomulogoa. Tavoitteena on löytää luova ja omaperäinen logo, jossa kuvataan luomuviljelyä ja -tuotantoa erilaisista näkökulmista.

Kuva: Euroopan komissioSuunnittelemasi luomulogo voi koristaa miljoonia elintarvikepakkauksia tulevaisuudessa! (Kuva: Euroopan komissio)

Luomulogon tulisi olla houkutteleva EU-alueen ihmisille ja lisätä yleistä tietoisuutta luonnonmukaisen maatalouden ja tuotannon eduista. Voittanut logo tulee koristamaan valmiiksi pakattuja luomuelintarvikkeita ja muita luomutuotteita vuoden 2010 heinäkuusta lähtien. Logoa voidaan lisäksi käyttää vapaaehtoisesti myös pakkaamattomissa EU:n alueen tai kolmansien maiden luomutuotteissa.

Muotoilun ammattilaisista ja luomutuotannon asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsee parhaat logot niiden taiteellisten ansioiden sekä ymmärrettävyyden, selkeyden ja ajattomuuden perusteella. Kilpailun finalistit valitaan ensi syksynä, minkä jälkeen Euroopan unionin kansalaiset valitsevat voittajan nettiäänestyksessä. Kilpailun voittaja julkaistaan vuonna 2010, jolloin parhaat työt myös palkitaan. Ensimmäinen palkinto on 6 000 euroa, ja myös toisen ja kolmannen sijan saavuttaneille on luvassa rahapalkinto.

Uransa alkuvaiheessa oleville suunnittelijoille tarkoitetun kilpailun viimeinen osallistumispäivä on 25. kesäkuuta. Täysi-ikäisen osallistujan on pystyttävä todistamaan olevansa EU-maan kansalainen ja opiskelevansa muotoilua tai taideaineita korkeamman asteen oppilaitoksessa Euroopan unionissa. Osallistuja voi olla myös valmistunut edellä mainituista oppiaineista vuonna 2008 tai 2009.

 

Lisätietoja:

Luo EU:lle uusi luomulogo -sivut