Uutinen 29.9.2009

Ulkoministeri Stubb avaa Turun kansainväliset kirja- ja tiedemessut

Tiedote 251/2009
29.9.2009

Ulkoministeri Alexander Stubb avaa Turun kansainväliset kirja- ja tiedemessut perjantaina 2. lokakuuta kello 11.00. Hän vierailee tämän jälkeen myös ulkoministeriön kehitysviestinnän ja Eurooppatiedotuksen yhteisellä messuosastolla.

Ulkoministeriön kehitysviestintä ja Eurooppatiedotus tarjoavat Turun kansainvälisillä kirja- ja tiedemessuilla 2.–4. lokakuuta tietoa Suomen kehitysyhteistyöstä ja ajankohtaisista EU-asioista. Ulkoministeriön osastolla voi tutustua laajaan valikoimaan maksutonta tiedotusaineistoa, kysyä ja etsiä tietoa tai antaa palautetta.

Ohjelmassa on esimerkiksi kuluttamista ja ilmastonmuutosta käsittelevä keskustelu lauantaina 3. lokakuuta kello 10.40–11.30 B-hallin Pinella-lavalla. "Ei kai minun tarvitse muuttaa tapojani?" -keskusteluun osallistuvat kirjailija ja tiedetoimittaja Risto Isomäki, Olimme kuluttajia -kirjan toimittajat Roope Mokka ja Aleksi Neuvonen sekä Sustainable Futures -kirjan toimittaja Jarna Pasanen. Keskustelua vetää näyttelijä Kirsi-Kaisa Sinisalo.Tilaisuus on osa ulkoministeriön Mitä ihminen tarvitsee? -kampanjaa, jonka tavoitteena on haastaa suomalaiset pohtimaan omia arkisia kulutusvalintojaan. Kampanjan verkkosivuilla www.mittaamaailmasi.fi on tarvemittaritesti, jonka tekemällä voi selvittää, onko kuluttajana tuhlari, hamsteri, järkeilijä, jahkailija, kirkasotsa vai tarkkamarkka.

Messut pidetään Turun messu- ja kongressikeskuksessa, Messukentänkatu 9-13. Ulkoministeriön kehitysviestinnän ja Eurooppatiedotuksen löytää messujen B-hallista eli tiedemessujen puolelta, osoitteesta B18. Messut ovat avoinna perjantaina 2. lokakuuta ja lauantaina 3. lokakuuta kello 10–18 sekä sunnuntaina 4. lokakuuta kello 10–17.

Lisätietoja: aluetiedottaja Juhana Tuomola, puh. 040 510 7529 (Eurooppatiedotus) ja tiedottaja Milma Kettunen, puh. 040 522 9869 (kehitysviestintä)