Uutinen 7.12.2009

Osallistu EU-keskusteluun!

EU-lippuUPI:n seminaarissa pohditaan EU:n ongelmakohtia. Kuva: Euroopan komissio.

Ulkopoliittisen instituutin EU-konferenssi näkyy Twitterissä. Kysy EU:n toimivuudesta tai toimimattomuudesta suoraan asiantuntijoilta.

Ulkopoliittinen instituutti (UPI) järjestää 3.-4.12.2009 Why the EU fails -konferenssin, jossa keskeiset asiantuntijat pohtivat Euroopan unionin ongelmakohtia sen kansalaisten, jäsenvaltioiden sekä ulkopuolisten toimijoiden näkökulmasta. Antaakseen myös konferenssin osallistumattomille henkilöille mahdollisuuden ottaa osaa siellä käytävään keskusteluun UPI julkaisee konferenssin mikroblogipalvelu Twitterissä.

Tämä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi kysyä EU-aiheisia kysymyksiä nimekkäältä puhujakaartilta, johon kuuluvat muun muassa EU-reflektioryhmän varapuheenjohtaja Jorma Ollila, Princetonin yliopiston professori Andrew Moravcsik, Suomen pankin pääjohtaja Erkki Liikanen sekä Oxfordin yliopiston professori Kalypso Nicolaidis.

Konferenssi koostuu neljästä osiosta, joissa käsitellään muun muassa euroskeptisyyttä, poliittisen johtajuuden puutetta EU:ssa, maahanmuuttoa, supranationalismia, finanssikriisiä, Lissabonin strategiaa, kriisinhallintaa ja EU:n globaalia roolia.

Kysymyksien esittäminen on helppoa. Voit joko käydä jättämässä kysymyksen konferenssin Twitter-sivulla tai – jos sinulla ei ole mahdollisuutta ”twiitata” – lähettää sen sähköpostilla osoitteeseen johanna.nykanen@upi-fiia.fi. Vastauksia kysymyksiin voit seurata osoitteessa http://twitter.com/EUFailureConf. Sivustoa päivitetään jatkuvasti kokouspäivien aikana. Löydät tapahtuman jälkeisen laajamittaisemman raportin konferenssin kulusta UPI:n nettisivuilta osoitteessa http://www.upi-fiia.fi/fi/.