Uutinen 22.12.2009

Jouluostosten lomassa kansalaisten juttusilla

Umit EspallaMinisterit Gahr Store, Bildt, Stubb ja Sikorski Tuomaan markkinoilla  jouluostosten lomassa. Kuva: Ulkoministeriö

Ulkoministeri Stubbin ja vieraiden yllätystempaus Tuomaan markkinoilla. Ravintola Kappelin talviterassilla nautittiin glögistä ja pohdittiin ulkopolitiikan kysymyksiä kansalaisten kanssa.

Ministeri Stubbin lisäksi paikalla olivat hänen kollegat Carl Bildt Ruotsista, Jonas Gahr Støre Norjasta  ja Radoslaw Sikorski Puolasta. Esplanadin puistosta ministerit nappasivat mukaansa Suomessa ostoksilla olleen Viron ulkoministeri Urmas Paetin.

Umit Espalla 2Glögi lämmitti kirpeässä pakkassäässä. Kuva: Ulkoministeriö.

Eurooppatiedotuksen tempaus houkutteli paikalle runsaasti kansalaisia ja mediaa kirpeästä pakkassäästä huolimatta. Ministeri Stubbilta tiedusteltiin muun muassa millainen EU on kymmenen vuoden kuluttua. Stubbin vision mukaan EU näyttää tulevaisuudessa paremmalta, siinä on yli 30 jäsentä ja euro on käytössä useammassa maassa.

Suomessa lomamatkalla olleen turistin tiedusteluun Suomen ja Saksan välisistä suhteista ministeri totesi suhteiden olevan erittäin hyvät ja ongelmattomat. Kansalaisia kiinnosti myös romanialaisten asema Suomessa ja voiko EU tehdä mitään heidän hyväkseen.

Ministerikollegat osallistuvat illalla Stubbin järjestämille jouluillallisille. Mukana ovat ensimmäistä kertaa myös ministereiden puolisot ja lapset. Illallinen on jouluperinne, jonka aloitti Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt kaksi vuotta sitten. Viime vuonna ulkoministerit olivat koolla Kööpenhaminassa.