Uutinen 11.1.2010

Espanja siirtyy EU:n johtoon

Trio logoTrion kukin puheenjohtajamaa sävyttää logoa vuorollaan oman kansallislippunsa värein. Kuva: Espanjan puheenjohtajuussivut.

Ensimmäistä kertaa EU:n historiassa kolme peräkkäistä puheenjohtajamaata muodostavat yhdessä  trion. Uudella menettelyllä vahvistetaan EU:n työn ja aloitteiden jatkuvuutta. Kolmikon tavoitteena on selvitä talouskriisistä, jatkaa EU:n sosiaalista agendaa ja taistella ilmastonmuutosta vastaan.

Triolla on käytössään yhteinen verkkosivusto ja yhteinen logo. 23-vuotiaan belgialaisen opiskelijan, Antoine Durieux’n suunnittelemassa logossa kirjaimet E ja U on sidottu toisiinsa trion puheenjohtajuuskausien tavoin. Tunnus viestittää puheenjohtajamaiden tarmokkuutta, eheyttä ja yhteenkuuluvuutta.

Lisätietoja:
href="http://www.eu2010.es/en/index.html">Espanjan puheenjohtajuussivusto
Espanjan, Belgian ja Unkarin yhteinen 18-kuukauden ohjelma 
Lyhennelmä Espanjan puheenjohtajakauden ohjelmasta (englanniksi)