Uutinen 1.2.2010

Kiinnostaako EU-ura? – Infotilaisuus rekrytoinneista

Tiedote 27/2010
1.2.2010

EU-virkojen hakumenettelystä ja työskentelystä EU:ssa kerrotaan keskiviikkona 3. helmikuuta kello 17-18.30 Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa, osoitteessa Arkadiankatu 3, Helsinki. Tilaisuus on avoin kaikille EU:ssa työskentelystä kiinnostuneille.

EU:n rekrytointia esittelee tilaisuudessa Kati Niemi Euroopan unionin komissiosta. Kokemuksista komissiossa työskentelystä ja Brysselissä asumisesta kertoo Minna Strömberg, joka parhaillaan työskentelee Euroopan kemikaalivirastossa.

Uudenmallinen hallintovirkamiesten AD-kilpailu avautuu maaliskuussa. Uusien kilpailujen myötä suomalaisille avautuu jälleen mahdollisuuksia hakeutua EU:n toimielinten palvelukseen. EU:ssa työskentelee nyt noin 1 000 suomalaista, kun toimielimissä yhteensä on noin 40 000 työntekijää.

Hallintovirkamiesten AD-ryhmään kuuluu johto-, suunnittelu- ja asiantuntijatehtäviä sekä tutkimustehtäviä. Tehtävien tasosta riippuen vaaditaan joko alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa – myös juuri valmistumassa olevat voivat hakea. Työtehtävät ovat vastuullisia heti uran alusta lähtien, ja palkka on kilpailukykyinen.

Eurooppatiedotus järjestää kevään aikana eri puolilla Suomea vastaavanlaisia infotilaisuuksia. Tiedot paikkakunnista ja ajankohdista löytyvät Eurooppatiedotuksen verkkosivujen tapahtumakalenterista: www.eurooppatiedotus.fi.

Lisätietoja: EU-virkojen hakemisesta: EU-asiantuntija Lauri Tierala, valtioneuvoston kanslia, puh. 09 1602 2120, Helsingin tilaisuudesta: aluetiedottaja Hanna Päivärinta, Uudenmaan Eurooppatiedotus, puh. 09 1605 6565