Uutinen 4.3.2010

Ulkoministeri Stubb epäviralliseen EU-ulkoministerikokoukseen ja Aurinkorannikolle

Tiedote 72/2010
4.3.2010

Ulkoministeri Alexander Stubb osallistuu 5.-6. maaliskuuta Espanjan Córdobassa pidettävään EU-ulkoministerien epäviralliseen niin sanottuun Gymnich-kokoukseen. Ministerit keskustelevat Lähi-idän rauhanprosessin tämänhetkisestä tilanteesta. Ministerit käsittelevät myös EU:n suhteita nousevien talouksien, kuten Kiinan, Intian ja Brasilian kanssa Lissabonin sopimuksen tultua voimaan. Kokouksen toisena päivänä keskustellaan Länsi-Balkanin tilanteesta. Siihen osallistuvat myös EU-hakijamaiden Kroatian, Turkin ja FYROMin (ent. Jugoslavian tasavalta Makedonia) ulkoministerit.

EU-maiden epävirallisia ulkoministerikokouksia on järjestetty säännöllisesti puolivuosittain vuodesta 1974 alkaen.

Ulkoministeri Stubb matkustaa kokouksen jälkeen myös tervehtimään Espanjan Aurinkorannikon suomalaisia. Hän tapaa paikallista suomalaisyhteisöä, vierailee veteraanijuhlassa ja suomalaisessa koulussa sekä vihkii käyttöön suomalaisen Centro Finlandia -ostoskeskuksen.

Lisätietoja: ministerin diplomaattiavustaja Päivi Pohjanheimo, puh. 040 511 3786, ja ministerin lehdistöavustaja Sanni Grahn-Laasonen, puh. 040 732 8340