Uutinen 8.3.2010

Nuoria evästetään Eurooppaan ja etäämmälle

Tiedote 74/2010
8.3.2010

Eurooppaan vai etäämmälle? -tapahtuma 11. maaliskuuta kello 11.00-16.00 tarjoaa 15-25-vuotiaille nuorille, opettajille ja opinto-ohjaajille tietoa opiskelusta, erilaisista vaihto-ohjelmista ja työskentelymahdollisuuksista ulkomailla. Paikkana on Kohtaamispaikka, Lasipalatsin 2. kerros, Mannerheimintie 22–24, Helsinki.

Tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa. Ohjelmassa on runsaasti tietoiskuja, joissa esitellään erilaisia väyliä opiskeluun, harjoitteluun ja työntekoon Euroopassa tai kaukomailla. Lisäksi vaihto-ohjelmiin osallistuneet nuoret kertovat kokemuksistaan. Paikan päällä saa myös henkilökohtaista neuvontaa ja opastusta mahdollisuuksien löytämiseen.

Suomesta lähtee vuosittain ulkomaille opiskelemaan tai lyhyempiin opiskelijavaihtoihin yhteensä noin 13 000 henkeä. Korkeakouluopiskelijat suosivat Espanjaa, Saksaa ja Britanniaa kohdemaina, mutta myös Yhdysvallat ja Kiina ovat kymmenen suosituimman maan joukossa. Ammatillisen koulutuksen opiskelijat suosivat eurooppalaisia oppilaitoksia. Viroon, Ruotsiin ja Venäjälle ammattiin opiskelevat lähtevät usein alle kahden viikon vaihtoihin, sen sijaan Espanjaan ja muihin Euroopan maihin pidemmäksi aikaa.

Allianssin nuorisovaihdon kautta lähtee vuosittain ulkomaille vapaaehtois- ja palkkatöihin 600-800 nuorta, joista suurin osa on 18-25-vuotiaita. ”Nykyään lähdetään selvästi paljon kauemmas kuin aiemmin; Australia tai Latinalainen Amerikka ovat nyt suosittuja kohteita esimerkiksi välivuodeksi”, kertoo Allianssin nuorisovaihtovastaava Tiina Hokkanen.

Mukana Eurooppaan vai etäämmälle? -tapahtumassa on 14 tahoa: AIESEC, Allianssin nuorisovaihto, CampusFrance, CIMO/Eurodesk, Fulbright Center, Goethe-Institut Finnland, Helsingin kaupunginkirjasto, Helsingin Kluuvin TE-toimiston EURES-palvelut, Nuorisotiedotuskeskus Kompassi, Opetushallitus/Europassi, Pohjola-Norden, Saksan suurlähetystö, Urabaari ja Uudenmaan Eurooppatiedotus.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tietoiskujen ohjelma: www.maailmalle.net

Lisätietoja tapahtumasta: aluetiedottaja Hanna Päivärinta, Uudenmaan Eurooppatiedotus, puh. 09 1605 6565, gsm 040 510 7511

Lisätietoja vapaaehtois- ja palkkatöistä ulkomailla: nuorisovaihtovastaava Tiina Hokkanen, Allianssin nuorisovaihto, puh. 020 755 2604

Lisätietoja kansainvälisestä opiskelijaliikkuvuudesta: vastaava asiantuntija Irma Garam, tutkimus- ja selvitystoiminta, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, puh. 0207 868 549