Uutinen 5.5.2010

EU-tietoa entistä ennakkoluulottomammin

Tiedote 142/2010
5.5.2010

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus juhlistaa tänä vuonna Eurooppa-päivää poikkeuksellisesti myös virtuaalielämässä. Torstaina 6. toukokuuta vietetään avoimien ovien päivää Eurooppatiedotuksen vastarakennetussa toimipisteessä virtuaalisessa Second Life -maailmassa. Uudella palvelumuodolla pyritään tavoittamaan asiakkaat entistä paremmin.

Eurooppatiedotus palvelee jatkossa kansalaisia myös sosiaalisen median välityksellä. Vuoden 2009 lopussa julkaistiin oma Facebook-sivu, ja 6. toukokuuta avataan lisäksi Eurooppatiedotuksen virtuaalipalveluja tarjoava toimipiste, joka on perustettu tämän hetken suurimpaan käyttäjiensä rakentamaan 3D-virtuaalimaailmaan Second Lifeen.

Toinen elämä ensimmäisen tukena

Reaalimaailmasta tuttujen palvelujen virtuaalisella laajentamisella Eurooppatiedotus haluaa tehdä mahdolliseksi entistä paremman palvelutason esimerkiksi maakunnissa, joissa välimatka ovat pitkät. Tämän lisäksi on haluttu laajentaa toimintaa uusille foorumeille, jotta kansalaiset löytäisivät tietoa EU:sta yhä helpommin. Virtuaalisen asiakaspalvelupisteen tehtävänä onkin tukea Eurooppatiedotuksen jo ennestään laajaa tiedotustoimintaa.

Eurooppatiedotuksen saari on osa virtuaalista EduFinland-saaristoa, jonka asukkaina on suomalaisia koulutusalan organisaatioita muun muassa Opetushallituksesta yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Tarkoituksena on käyttää saarta esimerkiksi luennointiin ja yleisötilaisuuksiin sekä hyödyntää virtuaalisen maailman tarjoamia erilaisia oppimismahdollisuuksia. Jatkossa testattaneen myös asiakaspäivystystä virtuaalisesti.

Eurooppatiedotuksen Second Life -saari avataan 6. toukokuuta avoimien ovien päivällä kello 9-12.
Saarelle pääsee suoraan osoitteen http://slurl.com/secondlife/Eurooppatiedotus/143/128/30/ kautta rekisteröidyttyään (maksutonta) ensin Second Life -palveluun osoitteessa www.secondlife.com.

Ohjelma Second Lifessa

Klo 9 Saaren avaaminen
Kl. 9 Öppning av ön

Klo 9.15 – 9.30 Tietoisku auditoriossa: ”EU-tiedot kuntoon vartissa”
Kl. 9.45 – 10.00 Informationsinslag i auditoriet: ”Fixa dina EU-kunskaper i en kvart”

Klo 10.00 -10.30 Tietoisku Café Europassa EU-kansalaisen oikeuksista ja mahdollisuuksista:
”Asuminen, työskentely ja opiskelu EU-maissa”
Kl. 10.30 – 11.00 Informationsinslag i Café Europa om EU-medborgarens rättigheter och möjligheter:
”Att bo, arbeta eller studera i EU-länder”

Klo 11.15 – 11.30 Tietoisku auditoriossa: Ahvenanmaa Euroopan unionissa
Kl. 11.30 – 11.45 Informationsinslag i auditoriet: Åland i Europeiska unionen

Lisäksi on mahdollisuus testata saaren palveluiden avulla omat EU-tiedot ja voittaa yllätyspalkinto.

Vuonna 2003 perustettu Second Life on houkutellut käyttäjikseen yksityishenkilöiden lisäksi lukuisia organisaatioita niin julkiselta kuin yksityiseltäkin sektorilta. Virtuaalisia suurlähetystöjä Second Lifessa pitävät jo muun muassa Ruotsi ja Viro.

Lisätietoja: aluetiedottaja Minna Kajaste, ulkoministeriön Eurooppatiedotus, puh. 040 829 3738, etunimi.sukunimi@formin.fi