Uutinen 7.5.2010

Toinen elämä ensimmäisen tukena

Eurooppa-karttaKuva: Eurooppatiedotus

Eurooppatiedotus juhlistaa tänä vuonna Eurooppa-päivää myös virtuaalielämässä. Torstaina 6. toukokuuta klo 9-12 vietetään avoimien ovien päivää Eurooppatiedotuksen uudessa toimipisteessä virtuaalisessa Second Life –maailmassa.

Avoimien ovien päivän ohjelmassa Second Life –saarella on muun muassa lyhyitä EU-tietoiskuja. Näiden otsikot ovat: EU-tiedot kuntoon vartissa, Asuminen, työskentely ja opiskelu EU-maissa ja Ahvenanmaa Euroopan unionissa. Päivän tarkempi ohjelma löytyy tästä.

Eurooppatiedotuksen saari on osa virtuaalista EduFinland-saaristoa, jonka asukkaina on suomalaisia koulutusalan organisaatioita mm. Opetushallituksesta yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Tarkoituksena on käyttää saarta esimerkiksi luennointiin ja yleisötilaisuuksiin sekä hyödyntää virtuaalisen maailman tarjoamia erilaisia oppimismahdollisuuksia. Jatkossa testattaan myös asiakaspäivystystä virtuaalisesti.

Eurooppatiedotuksen Second Life –saarelle pääsee suoraan osoitteen http://slurl.com/secondlife/Eurooppatiedotus/143/128/30/  kautta rekisteröidyttyään (maksutonta) ensin Second Life –palveluun osoitteessa www.secondlife.com.

EU-tietoa entistä ennakkoluulottomammin

Asiakaspiste Second LifeKuva: Eurooppatiedotus.

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus palvelee jatkossa kansalaisia myös sosiaalisen median välityksellä. Vuoden 2009 lopussa julkaistiin oma Facebook-sivu ja nyt virtuaalipalveluja tarjoava toimipiste, joka on perustettu tämän hetken suurimpaan käyttäjiensä rakentamaan 3D-virtuaalimaailmaan Second Lifeen.

Uusilla palvelumuodoilla pyritään tavoittamaan asiakkaat entistä paremmin. Reaalimaailmasta tuttujen palvelujen virtuaalisella laajentamisella Eurooppatiedotus haluaa tehdä mahdolliseksi paremman palvelutason esimerkiksi maakunnissa, joissa välimatka ovat pitkät. Tämän lisäksi on haluttu laajentaa toimintaa uusille foorumeille, jotta kansalaiset löytäisivät tietoa EU:sta yhä helpommin. Virtuaalisen asiakaspalvelupisteen tehtävänä onkin tukea Eurooppatiedotuksen jo ennestään laajaa tiedotustoimintaa.

Vuonna 2003 perustettu Second Life on houkutellut käyttäjikseen yksityishenkilöiden lisäksi lukuisia organisaatioita niin julkiselta kuin yksityiseltäkin sektorilta. Virtuaalisia suurlähetystöjä Second Lifessa tarjoavat jo muun muassa Ruotsi ja Viro.