Uutinen 12.7.2010

Eurooppatiedotus toimii nyt myös Second Lifessa

Second LifeEurooppatiedotuksen Second Life -kahvilassa tarjoillaan EU-tietoutta.

Virtuaalinen Second Life -saari on osa EduFinland-saaristoa, jossa toimii suomalaisia koulutusalan organisaatioita Opetushallituksesta yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Saarta käytetään luennointiin ja yleisötilaisuuksiin, syksyllä Eurooppatiedotuksen pisteessä alkaa myös säännöllinen päivystys.

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus palvelee kansalaisia sosiaalisessa mediassa, nyt myös tämän hetken suurimmassa, käyttäjiensä rakentamassa 3D-virtuaalimaailmassa Second Lifessa. Reaalimaailmasta tuttujen palvelujen laajentamisella virtuaalimaailmaan Eurooppatiedotus haluaa lisätä tavoitettavuuttaan sekä parantaa palvelutasoa esimerkiksi maakunnissa, joissa välimatka ovat pitkät. Toimintaa on haluttu ulottaa uusille foorumeille, jotta kansalaiset löytäisivät tietoa EU:sta yhä helpommin.

Avajaistilaisuus houkutteli paikalle EU-asioista kiinnostuneita

Avajaistilaisuudessa toukokuussa saaren kiertokävelyllä tutustuttiin uusiin tiloihin ja palveluihin. Tietoiskuissa kuultiin aiheista ”EU-tiedot kuntoon vartissa”, ”Asuminen, työskentely ja opiskelu EU-maissa” sekä ”Ahvenanmaa Euroopan unionissa”.

Luennoitsijoiden ja vierailijoiden välillä toimi suora puheyhteys, minkä lisäksi viestit välittyivät myös chat-toiminnolla. Keskustelua käytiin muun muassa saaren käyttömahdollisuuksista, Islannin ja Kreikan tilanteesta ja siitä, onko Ruotsissa Suomen kaltaista Eurooppatiedotustoimintaa.  Aluetiedottajat vastailivat kysymyksiin ja kommentteihin reaaliajassa. Osallistujilta saatiin suoraa palautetta saaren käyttötoimivuudesta ja sen perusteella Eurooppatiedotuksen pisteen auditorion viihtyisyyttä lisätään ja kahvilaa tullaan käyttämään luentojen pitopaikkana.

Avajaisiin osallistuvilla oli myös mahdollisuus osallistua pieneen tietovisaan, jonka vastaukset löytyivät kätevästi saaren eri tietopisteistä. Vastanneiden kesken arvottiin pieniä yllätyspalkintoja. Alun perin palkinnoiksi ajateltiin tavallisia palkintoja, mutta osallistujien toiveesta palkinnot olivat virtuaalisia.

Syksyllä saarella alkaa säännöllinen päivystys

Vuonna 2003 perustettu Second Life on houkutellut käyttäjikseen yksityishenkilöiden lisäksi lukuisia organisaatioita niin julkiselta kuin yksityiseltäkin sektorilta. Virtuaalisia suurlähetystöjä Second Lifessa tarjoavat jo muun muassa Ruotsi ja Viro.

Syyskuussa Eurooppatiedotus aloittaa saarella säännöllisen päivystyksen. Kerran viikossa muutaman tunnin ajan päivystävän avatarin kanssa voi tulla keskustelemaan tai kysymään EU-asioista. Päivystävä avatar on ollut jo silloin tällöin paikalla vaihtelevina aikoina, ja saarella voi jo käydä jättämässä kysymyksiä Eurooppatiedotukselle. Tilauksesta saarella voidaan järjestää myös esimerkiksi luentoja erilaisille ryhmille.

Eurooppatiedotuksen Second Life –saarelle pääsee suoraan osoitteen http://slurl.com/secondlife/Eurooppatiedotus/143/128/30/  kautta rekisteröidyttyään (maksutonta) ensin Second Life –palveluun osoitteessa www.secondlife.com.

Tervetuloa tutustumaan!