Uutinen 16.8.2010

Suosittu EU-perusteos uusitaan

PerusteosSuuren suosion saanut EU-perusteos uusitaan loppuvuoden aikana. Teos päivitetään erityisesti Lissabonin sopimuksen voimaantulon takia. Sopimus on muokannut EU:n rakenteita ja päätöksentekoa. EU:n johto on saanut uudet kasvot kun presidenttinä aloitti Herman Van Rompuy ja ulkoministerinä Catherine Ashton.

EU-perusteoksen kysyntä on ollut niin laajaa, että siitä on otettu jo neljä painosta. Suomenkielistä versiota on painettu 37 500 kappaletta ja ruotsinkielistä 5 600 kpl.

Teosta käytetään muun muassa kouluissa oppimateriaalina. Ulkoasianministeriön Eurooppatiedotuksen julkaiseman kirjan ensimmäinen laitos ilmestyi loppuvuonna 2008.

 Kirjan rakenne pysyy pääosin ennallaan, mutta sisältö ajanmukaistetaan vastaamaan Euroopan ja maailman muuttunutta tilannetta. EU on kohdannut viime vuosina valtavia haasteita erityisesti talousongelmien takia, toteaa kirjan kirjoittaja, viestintäjohtaja Marko Ruonala.

Ruonala työstää teosta kuukauden ajan virkavapaalla ympäristöministeriöstä tiiviissä yhteistyössä Eurooppatiedotuksen kanssa. Teoksen toimittaa julkaisutoimittaja Päivi Toivanen, ulkoasusta vastaa Mika Launis ja kuvatoimituksesta harjoittelija Hannupekka Kinnunen. Toimitusteamiin kuuluu myös harjoittelija Emilia Savola.