Uutinen 6.10.2010

EU:n digitaalistrategia – miten Alueiden komitea voi vaikuttaa?

Tiedote 292/2010
6.10.2010
 

Luentosarjassa ”Viesti perille EU:ssa?” puhuu torstaina 7. lokakuuta klo 12–13 EU:n Alueiden komitean jäsen Markku Markkula. Paikkana on Pikkuparlamentin Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, Helsinki. Markkula puhuu aiheesta ”Miten Alueiden komitea vaikuttaa? Esimerkkinä Euroopan digitaalistrategia”.

Markku Markkula toimii digitaaliagendan raportoijana Euroopan unionin Alueiden komiteassa. Luento liittyy Uudenmaan Eurooppatiedotuksen ja Eduskuntatiedotuksen yhteiseen luentosarjaan, joka esittelee tahoja jotka vaikuttavat tai pyrkivät vaikuttamaan Euroopan unionin päätöksentekoon.

Euroopan digitaalistrategia on laaja toimintasuunnitelma, jolla pyritään poistamaan tieto- ja viestintätekniikan leviämisen esteitä. Strategian tavoitteena on muun muassa digitaalisten yhtenäismarkkinoiden luominen, tietoturvallisuuden lisääminen, nopeampien Internet-yhteyksien tarjoaminen kansalaisille ja tieto- ja viestintätekniikan hyödyntäminen väestön ikääntyessä.

Markkula on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri ja toimii Aalto-yliopistossa nimikkeellä Advicer to the Aalto Presidents.

Lisätietoja: Uudenmaan Eurooppatiedotuksen aluetiedottaja Hanna Päivärinta, puh. 09 1605 6565, 040 510 7511