Uutinen 1.11.2010

Ulkoministeri Stubb pohjoisen ulottuvuuden ministerikokoukseen EU:n edustajana

Tiedote 322/2010
1.11.2010

Ulkoministeri Alexander Stubb osallistuu pohjoisen ulottuvuuden ulkoministerikokoukseen Oslossa 2. marraskuuta. Ministeri Stubb edustaa kokouksessa Euroopan unionia korkean edustajan Catherine Ashtonin pyynnöstä. EU:n ohella kokoukseen osallistuvat Venäjä, Islanti ja Norja.

Pohjoisen ulottuvuuden yhteistyö on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Uusista yhteistyömuodoista erityisesti liikenne- ja logistiikkakumppanuuden odotetaan nousevan keskeiseen asemaan. Myös toimijoiden joukko on kasvanut. Kansainvälisten rahoituslaitosten rooli on korostunut, samalla kun liike-elämän ja yliopistomaailman edustajat ovat tulleet mukaan yhteistyöhön. Euroopan komissio on tehnyt päätöksen rahoittaa pohjoisen ulottuvuuden yhteistyötä aiempaa laaja-alaisemmin, mikä myös luo toiminnalle vakautta.

Lisätietoja: ulkoministerin diplomaattiavustaja Mikko Hautala, puh. 040 834 6758, ulkoministerin lehdistöavustaja Sanni Grahn-Laasonen, puh. 040 732 8340, ja lähetystöneuvos Kalle Kankaanpää, puh. 040 753 9361