Uutinen 9.11.2010

Eurooppatiedotus Helsingin kirjamessuilla

Kirjamessut 2010Messuihin tutustui ennätysmäiset 80 000 kävijää. Kuva: Suomen Messut

Eurooppatiedotus osallistui kymmenen vuoden iän saavuttaneisiin Helsingin Kirjamessuihin myös tänä vuonna. Messuihin tutustui ennätysmäiset 80 000 kävijää ja kova hulina kävi myös Eurooppatiedotuksen osastolla. Lukuisat julkaisut löysivät tiensä uuteen kotiin.

Ennätysyleisö piti tiedottajat kiireisinä

Eurooppatiedotuksella oli kulmapaikka, joten asiakasvirtaa tuli kahdelta puolelta. Tämän lisäksi kaksi isoa lavaa, jotka sijaitsivat lähellä osastoa, toivat ihmisiä tutustumaan tarjontaan. Osastolla kierteli kaiken ikäistä yleisöä, mutta etenkin nuorempaa polvea näkyi sankoin joukoin, sillä opettajat olivat lähettäneet oppilaansa tutustumaan Eurooppatiedotuksen Euroopan karttaan. Aluetiedottaja Hanna Päivärinnan mukaan osastolla saattoi käydä jopa 7000 ihmistä neljän päivän aikana. Menekki arvioitiinkin alakanttiin ja varastoja jouduttiin täydentämään pariin otteeseen. Hanna totesikin, että oli hetkiä, jolloin ei ehtinyt muuta kuin täyttää pöytiä.

Kuumimmaksi tuotteeksi nousi odotetusti EU-perusteos. Ala- ja yläkouluikäiset tuntuivat ihastuvan myös Euroopan parlamentin tiedotustoimiston Perusoikeuteni Euroopan unionissa -minikirjaseen. Myös Euroopan kartat, keittokirjat ja karttakortit olivat ilmeisen suosittuja. Tämän lisäksi kirjanmerkit, joihin on painettu unionin maiden liput, katosivat hyvin nopeasti pöydiltä. EU:n jäsenmaat selvästikin kiinnostivat kävijöitä. Julkaisuista myös EU lyhyesti ja Lissabonin sopimusta esittelevä vihkonen löysivät tiensä kävijöiden laukkuihin.

Lissabonin sopimus ja eurokolikot herättivät kysymyksiä

Kävijöitä askarruttivat eritoten Lissabonin sopimukseen ja talouteen liittyvät asiat. Moni myös halusi kuulla mitkä asiat ovat juuri tällä hetkellä esillä unionissa. Heille tarjottiin uusinta julkaisuamme Espanja ymmärtää myös jäänmurtajia, josta voi löytää mielenkiintoisia kirjoituksia EUE-edustuston virkamiehiltä. Eurokolikoitakaan ei unohdettu ja varsinkin Viron liittyminen ensi vuoden alussa euroalueeseen herätti kysymyksiä. Moni oli myös kiinnostunut julisteista, joissa oli esillä kaikkien euromaiden kolikot.

Englanninkielisiäkin julkaisuja kyseltiin paljon, mutta koska Eurooppatiedotuksen palvelut on suunnattu ennen kaikkea suomalaisille, tehdään julkaisut suomeksi ja ruotsiksi.

Kaiken kaikkiaan messut onnistuivat varsin hyvin ja lukuisat Eurooppatiedotuksen julkaisut löysivät tiensä uuteen kotiin.

Jäivätkö messut väliin? Tilaa julkaisuja tilauslomakkeella tai hae omasi Eurooppatiedotuksen aluepalvelupisteestä.