Uutinen 15.2.2011

Uusi valtakunnallinen EU-tietokilpailu yhdeksäsluokkalaisille

Tiedote 46/2011
15.2.2011

Peruskoulun 9-luokkalaiset voivat tänä keväänä osallistua uuteen koko maan kattavaan EU-tietokilpailuun. Kilpailu järjestetään Eurooppa-päivänä 9. toukokuuta kaikissa siihen ilmoittautuvissa kouluissa. Kilpailun järjestävät ulkoministeriön Eurooppatiedotus ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.

Kilpailun tehtävät käsittelevät yhdeksännen luokan yhteiskuntaopin oppimäärään kuuluvia EU- ja yhteiskuntatiedon aiheita. Tavoitteena on edistää koko ikäluokan EU-tiedon opiskelua ja toisaalta tuoda EU:ta lähemmäs nuoria.

EU-tietokilpailussa kolme parhaiten menestynyttä oppilasta kutsutaan toukokuun lopussa Helsinkiin palkintojenjakotilaisuuteen. EU-tietokilpailun voittaja palkitaan kannettavalla tietokoneella ja toiseksi ja kolmanneksi tulleet oppilaat saavat palkinnoksi digikamerat. Myös kunkin maakunnan parhaiten menestynyt oppilas palkitaan.

Kilpailua koskevat ohjeet ja kilpailujuliste lähetetään kaikkiin sekä suomen- että ruotsinkielisiin yläkouluihin helmikuussa. Kilpailuun ilmoittautuminen on jo alkanut ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 25. maaliskuuta. Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu sähköisesti HYOL ry:n verkkosivuilla olevalla ilmoittautumislomakkeella. Opettajat ilmoittavat luokkansa oppilaat kilpailuun.

Lisätiedot: HYOL ry:n toimisto, toimisto@hyol.inet.fi, puh. 09 685 2230, 044 303 1789, tai Eurooppatiedotus, aluetiedottaja Hanna Päivärinta, puh. 09 1605 6565, tai aluetiedottajat maakunnissa www.eurooppatiedotus.fi