Uutinen 29.3.2011

Eurooppaan tai etäämmälle – mahdollisuuksia on monia

Tiedote 111/2011
29.3.2011

Lähde Eurooppaan tai etäämmälle! -tapahtuma 31. maaliskuuta tarjoaa tietoa opiskelusta, vaihto-ohjelmista ja työnhausta ulkomaille. Tapahtuma järjestetään kello 13–19.00 Postitalossa sijaitsevassa Kirjasto 10:ssä, Elielinaukio 2, Helsinki.

Tapahtumassa esitellään tietoiskujen kautta erilaisia väyliä opiskeluun, työharjoitteluun ja työntekoon Euroopassa tai kaukomailla. Lisäksi tietoiskuissa kerrotaan miten Euroopan unionin virkaa haetaan ja kerrotaan Europassin käytöstä. Paikalla on myös nuoria kertomassa kokemuksistaan muissa maissa. Ständeillä saa henkilökohtaista neuvontaa ja opastusta mahdollisuuksien löytämiseen.

Suomesta lähtee vuosittain ulkomaille esimerkiksi eripituisiin opiskelijavaihtoihin noin 20 000 henkeä. Lisäksi tutkintoa suorittaa ulkomailla tällä hetkellä yli 5 000 suomalaista. Pelkästään Eures-palveluiden kautta lähtee vuosittain Suomesta töihin Euroopan eri maihin vajaa tuhat henkilöä ja Nordjobbin kautta Pohjoismaihin noin 300 henkeä.

Lähde Eurooppaan tai etäämmälle! -tapahtumassa on mukana kolmetoista tahoa: AIESEC, Allianssin nuorisovaihto, CampusFrance, CIMO/Eurodesk, Fulbright Center, Goethe-Institut Finnland, Helsingin kaupunginkirjasto, Helsingin Kluuvin TE-toimiston EURES-palvelut, Opetushallitus/Europassi, Pohjola-Norden/Haloo Pohjola, Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto/Nordjobb, Saksan suurlähetystö ja Uudenmaan Eurooppatiedotus.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tietoiskujen ohjelma:  href="http://www.eurooppatiedotus.fi ">www.eurooppatiedotus.fi  tai www.maailmalle.net

Lisätietoja tapahtumasta: Uudenmaan Eurooppatiedotus, aluetiedottaja Hanna Päivärinta, puh. 09 1605 6565 tai 040 510 7511