Uutinen 5.4.2011

Kansalaisinfossa rohkaistaan hakemaan EU-tukea vapaaehtoistoimintaan

Tiedote 119/2011
5.4.2011

Uudenmaan Eurooppatiedotus järjestää infotilaisuuden EU:n vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista keskiviikkona 6. huhtikuuta. kello 15.00–17.00. Paikkana on Pikkuparlamentin Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3. Infotilaisuus on suunnattu kansalaisille, yhdistyksille ja järjestöille.

”Miten EU-tukea vapaaehtoistoimintaan?” -tilaisuudessa esitellään Euroopan unionin ohjelmia Grundtvig, Kansalaisten Eurooppa ja Youth in Action sekä kerrotaan millaisiin hankkeisiin rahoitusta on saatavilla. Asiantuntijana on Mauri Uusilehto Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskuksesta CIMO:sta.

Infotilaisuus liittyy Euroopan vapaaehtoistoiminnan teemavuoden viettoon. ”Suomalaiset eivät vielä tunne aivan kaikkia mahdollisuuksia, joita on tarjolla. Jos vain on hyvä idea, niin EU:n ohjelmia kannattaa ehdottomasti hyödyntää”, sanoo vastaava asiantuntija Mauri Uusilehto CIMO:sta.

EU:n Grundtvig, Youth in Action ja Kansalaisten Eurooppa -ohjelmat tarjoavat eri kohderyhmille monipuolisia mahdollisuuksia. Ohjelmien avulla voi toteuttaa erilaisia hankkeita, oppia uusia asioita kansainvälisessä vuorovaikutuksessa ja osallistua vapaaehtoispalveluun muissa maissa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoja: Uudenmaan Eurooppatiedotuksen aluetiedottaja Hanna Päivärinta, puh. 09 1605 6565, gsm 040 510 7511 tai CIMO:n vastaava asiantuntija Mauri Uusilehto, puh. 0207 868 520 tai gsm 0400 247 805