Uutinen 6.5.2011

Eurooppa-päivänä 9-luokkalaiset kilpailevat EU-tiedossa

Tiedote 139/2011
6.5.2011

Yli 10 000 peruskoulun yhdeksäsluokkalaista osallistuu tänä keväänä ensimmäistä kertaa järjestettävään, valtakunnalliseen EU-tietokilpailuun. Kilpailu pidetään Eurooppa-päivänä 9. toukokuuta, kaikissa siihen ilmoittautuneissa kouluissa. Kilpailun järjestävät ulkoministeriön Eurooppatiedotus ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.

Osallistuvia kouluja on 139, joista 10 on ruotsinkielisiä peruskouluja. Opettajat ovat ilmoittaneet kilpailuun suomenkielisiä oppilaita 9 800 ja ruotsinkielisiä oppilaita 800. Ilmoittautuneita kouluja on eniten Uudeltamaalta, mutta runsaasti myös Pohjois-Pohjanmaalta, Pirkanmaalta, Varsinais-Suomesta ja Etelä-Pohjanmaalta. Myös Espanjan Fuengirolasta osallistutaan kilpailuun.

Kilpailun tehtävät käsittelevät yhdeksännen luokan yhteiskuntaopin oppimäärään kuuluvia EU- ja yhteiskuntatiedon aiheita. Tavoitteena on edistää koko ikäluokan EU-tiedon opiskelua ja toisaalta tuoda EU:ta lähemmäs nuoria.

EU-tietokilpailussa kolme parhaiten menestynyttä oppilasta kutsutaan 30. toukokuuta Helsinkiin palkintojenjakotilaisuuteen. EU-tietokilpailun voittaja palkitaan kannettavalla tietokoneella ja toiseksi ja kolmanneksi tulleet oppilaat saavat palkinnoksi digikamerat. Myös kunkin maakunnan parhaiten menestynyt oppilas palkitaan.

Lisätietoja: HYOL:n toiminnanjohtaja Kirsi Ruhanen, toimisto@hyol.inet.fi, 09 685 2230, 044 303 1789 tai Eurooppatiedotus, aluetiedottaja Hanna Päivärinta, 09 1605 6565 tai aluetiedottajat maakunnissa www.eurooppatiedotus.fi