Uutinen 30.5.2011

EU-tietokilpailun parhaat Kauniainen, Puolanka ja Vaasa

Tiedote 160/2011
30.5.2011

Tänä keväänä ensimmäistä kertaa järjestetyn valtakunnallisen EU-tietokilpailun voittaja on Tero Koivunen Uudeltamaalta Kasavuoren koulusta, Kauniaisista. Toiseksi kilpailussa tuli kainuulainen Laura Torniainen Puolankajärven koulusta Puolangalta ja kolmanneksi Andreas Lehtonen Vasa övningskolasta Pohjanmaalta.

Palkinnot jaettiin maanantaina 30. toukokuuta Helsingissä, Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa.

Kilpailun järjestivät yhteistyössä ulkoministeriön Eurooppatiedotus ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.

Noin 10 000 peruskoulun yhdeksäsluokkalaista osallistui EU-tietokilpailuun Eurooppa-päivänä, 9. toukokuuta. Mukana oli yli 100 suomen- ja ruotsinkielistä peruskoulua. Ahkerimmin kilpaan osallistuivat Uudenmaan koulut, ja mukana oli paljon kouluja myös Pohjois- ja Etelä-Pohjanmaalta sekä Pirkanmaalta.

Kilpailun tehtävät käsittelivät yhdeksännen luokan yhteiskuntaopin oppimäärään kuuluvia EU- ja yhteiskuntatiedon aiheita. Tehtävissä piti muun muassa tunnistaa EU-maiden lippuja, tuntea EU:n toimielinten tehtäviä ja pohtia Turkin mahdollisen EU-jäsenyyden seurauksia.

Kilpailun tavoitteena on edistää koko ikäluokan EU-tiedon opiskelua ja toisaalta tuoda EU:ta lähemmäs nuoria eri puolilla Suomea.

Lisätietoja: HYOL:n toiminnanjohtaja Kirsi Ruhanen, toimisto(a)hyol.inet.fi, puh. 09 685 2230 tai 044 303 1789, Eurooppatiedotuksen yksikönpäällikkö Marja Aspelund, puh. 09 1605 5813, Eurooppatiedotuksen aluetiedottajat maakunnissa www.eurooppatiedotus.fi