Uutinen 21.9.2011

EU arjessa -tapahtumassa Uudellamaalla puhutaan liikenteestä

Tiedote
19.9.2011

xEU arjessa – EU liikenteessä -tapahtuma levittäytyy torstaina 22. syyskuuta Uudellemaalle. Päivän aikana puhutaan EU:n ilmastopolitiikan tavoitteista ja vaikutuksista liikenteeseen sekä keskustellaan pääkaupunkiseudun liikenteen kehittämisestä. Lisäksi jaetaan tietoa siitä, miten EU turvaa matkustajien oikeuksia ongelmatilanteissa.

Keravalla, Vihdissä ja Porvoossa järjestetään aamupäivällä oppilaitoksissa päivän teemaan liittyviä tapahtumia. Keravan Keuda-talossa järjestettävässä tilaisuudessa esiintyy Euroopan parlamentin jäsen Satu Hassi ja Vihdin lukiossa Anneli Jäätteenmäki.

Yleisölle avoimessa seminaarissa Helsingin yliopistossa klo 14.00–16.00 ovat aiheena tulevaisuuden liikenneratkaisut pääkaupunkiseudulla. Seminaarissa esitellään Euroopan unionin suunnitelmia liikenteen kehittämisestä ja käsitellään EU:n ilmastotavoitteiden vaikutuksia liikkumiseen. Lisäksi puhutaan joukkoliikenteen ja pyöräilyreittien kehittämisestä pääkaupunkiseudulla. Helsingin yliopiston opiskelijoista koottu paneeli kommentoi asiantuntijoiden ja meppien puheenvuoroja, ja yleisökin voi osallistua keskusteluun.

Kampin kauppakeskuksen lavalla Helsingissä on tarjolla haastatteluja, keskusteluja ja viihde-esityksiä klo 11.30–17.00. Uudellamaalla EU-rahoitusta saaneita hankkeita esitellään kauppakeskuksessa pitkin päivää. Europarlamentaarikko Satu Hassi esiintyy lavalla klo 11.45 ja Sirpa Pietikäinen klo 15.05. Kampin tapahtuman avaa liikenneministeri Merja Kyllönen.

Torstaina 22.9. vietetään myös autotonta päivää. Narinkkatorilla Kampin kauppakeskuksen edustalla onkin tarjolla liikenneaiheista ohjelmaa.

Tapahtumapäivän aamuna julkistetaan mielipidekysely, jossa selvitellään uusmaalaisten näkemyksiä joukkoliikenteestä ja mahdollisista ruuhkamaksuista.

EU arjessa – EU liikenteessä -tapahtuman järjestävät Uudenmaan Eurooppatiedotus sekä Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto, työ- ja elinkeinoministeriö TEM, Helsingin seudun liikenne HSL, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY, Laurea AMK Keravalla ja Porvoossa, Vihdin lukio, Uudenmaan ELY-keskus, Uudenmaan liitto ja Euroopan kuluttajakeskus. Mediayhteistyökumppanina on Ylen aikainen.

Se on osa Suomen maakuntia kiertävää EU arjessa -tapahtumakiertuetta, jolla halutaan lisätä vuoropuhelua EU:n vaikutuksista kansalaisten arkeen. EU arjessa -tapahtumia on aiemmin järjestetty kuudessa maakunnassa, viimeksi syyskuun alussa Oulussa.

Lisätietoja:

www.euarjessa.fi

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus, yksikön päällikkö Marja Aspelund, gsm 040 742 3519
Kyselyn tulokset: Euroopan komission Suomen-edustuston päällikkö Eikka Kosonen, gsm 040-5211953
Mepit: Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto, päällikkö Pekka Nurminen, gsm 040-723 8269
Järjestelyt: Uudenmaan Eurooppatiedotus, aluetiedottaja Hanna Päivärinta, gsm 040 510 7511