Uutinen 8.3.2012

Helsingissä keskustellaan Euroopan tulevaisuudesta

Euroopan unioni on perinteisesti kehittynyt kriisien kautta, mutta mihin suuntaan unioni kehittyy seuraavaksi? Pääministeri Jyrki Katainen sekä Euroopan keskuspankin entinen pääjohtaja Jean-Claude Trichet keskustelevat Euroopan tulevaisuudesta tiistaina 13.3.2012 Helsingin yliopiston päärakennuksen juhlasalissa (Aleksanterinkatu 5) kello 12.45–15.00.

Euroopan tulevaisuus -logo

Keskustelutilaisuuden avaa Helsingin yliopiston rehtori Thomas Wilhelmsson. Keskustelun moderaattorina toimii Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen. Tilaisuus on englanninkielinen.

Ennakkoilmoittautuminen kaikilta osallistujilta

Keskustelutilaisuus on yleisölle avoin. Pyydämme kaikilta osallistujilta ennakkoilmoittautumista viimeistään torstaina 8.3. verkko-osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös suorana videolähetyksenä ja -tallenteena osoitteessa www.vnk.fi/euroopantulevaisuus. Keskustelua voi lisäksi seurata twitter-kanavalla #EU-tulET.

Sisäänkäynti ja ilmoittautuminen avataan klo 12.15. Yleisöä pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin ja varautumaan henkilöllisyytensä todistamiseen.

Tiedotusvälineiden edustajien ilmoittautuminen on erikseen. Tiedotusvälineitä pyydetään ilmoittautumaan perjantaihin 9.3. mennessä valtioneuvoston viestintäyksikköön: Elina Mäkinen, etunimi.sukunimi@vnk.fi tai p. 09 1602 4164. Lehdistökortti esitetään saavuttaessa.

Tilaisuus on osa valtioneuvoston kanslian ja ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotuksen eri puolilla maata järjestettävää seminaarisarjaa, joka lähti käyntiin Helsingistä syyskuussa 2011. Helsingin tilaisuus järjestetään yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa.

Lisätietoja: Hanna Päivärinta, p. 040 510 7511, etunimi.sukunimi@formin.fi, ja Hanna Öunap, p. 040 140 8940, etunimi.sukunimi@formin.fi.

Lue lisää:

Seminaarisarja Euroopan tulevaisuus: www.vnk.fi/euroopantulevaisuus