Uutinen 11.4.2012

EU arjessa -kiertue tuo EU-vaikuttajia Turkuun

Tämän vuoden ensimmäinen EU arjessa –tapahtuma toteutetaan Turussa maanantaina, 16. huhtikuuta. EU arjessa –yleisötapahtuma haastaa turkulaiset ja varsinaissuomalaiset keskustelemaan EU-vaikuttajien ja -asiantuntijoiden kanssa Euroopan unionista ja sen vaikutuksista maakunnan arkeen.

Päivän kestävän tapahtuman ohjelmassa on oppilaitos- ja työpaikkavierailuja, kaikille avoin keskustelutilaisuus sekä yleisötapahtuma Hansakorttelin Hansatorilla. Lisäksi julkistetaan Varsinais-Suomessa kerätyn EU-mielipidekyselyn tulokset.  Sisämarkkinoiden hyödyt ja haitat Varsinais-Suomen kannalta

Tapahtuman teemana Turussa ovat EU:n sisämarkkinat ja niiden hyödyt ja haitat maakunnan kannalta. Avoimessa keskustelutilaisuudessa pohditaan EU:n sisämarkkinoiden merkitystä maakunnan taloudelle ja tulevaisuudelle sekä sitä miten EU voi olla avuksi, kun Varsinais-Suomeen halutaan uusia työpaikkoja ja elinkeinoja rakennemuutoksen myötä.

Sisämarkkinoiden hyödyt ja haitat Varsinais-Suomen kannalta

Kokouskeskus Alvariumissa alkaa kello 13.30 keskustelutilaisuus ”Sisämarkkinoiden hyödyt ja haitat Varsinais-Suomen kannalta”. Tilaisuudessa ovat mukana muun muassa mepit Sirpa Pietikäinen ja Anneli Jäätteenmäki sekä Euroopan komission yritys- ja teollisuustoiminnan pääosaston varapääjohtaja Antti Peltomäki. YLEn uutispäällikkö, kirjailija Matti Rönkä juontaa. Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille.

 

EU-arjessa tapahtuma Turussa 16.4. sisältää monipuolista EU-aiheista ohjelmaa koko päivän ajan. Kuva: Eurooppatiedotus16.4. EU-arjessa -kiertue suuntaa Turkuun.

Hansatorilla tapahtuu

Hansatorilla esittäytyvät kello 12-18 varsinaissuomalaiset Eurooppa-toimijat. Torilla on mahdollisuus tutustua varsinaissuomalaisiin EU-rahoitteisiin hankkeisiin ja Central Baltic –ohjelman valokuvanäyttelyyn, kuulla EU-tietoiskuja ja haastatteluja sekä nauttia musiikkiesityksistä. Tasatunnein arvotaan EU-aiheisia palkintoja.

EU-osaamistaan voi testata tietovisassa ja omia mielipiteitään ja kommenttejaan voi kirjata Tähdellistä-kampanjan merkeissä.

EU arjessa -kiertueen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat ulkoministeriön Eurooppatiedotus, Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen- tiedotustoimisto, eduskuntatiedotus, työ- ja elinkeinoministeriö sekä tapahtumien valtakunnallinen päämediayhteistyökumppani Yle. Lisäksi Turun EU-arjessa päivän järjestelyissä on mukana suuri joukko varsinaissuomalaisia yhteistyökumppaneita.

Osallistua voi myös twitterissä

Turun EU arjessa –päivän keskusteluun voi osallistua myös twitter-kanavalla #EUarkiET.

Lisätietoa:

pdfTurun EU arjessa -ohjelma 16.4.(pdf)

pdfKUTSU: Seminaari Alvariumissa 16.4. (pdf)

pdfHansakorttelin ohjelma 16.4. (pdf)

pdfTietoa Turun EU arjessa -järjestäjistä (pdf)