Uutinen 25.4.2012

Euroopan tulevaisuus — kasvuun digitaalisilla sisämarkkinoilla

Euroopan unionin sisämarkkinoilla toimivien yritysten ulottuvilla on lähes 500 miljoonaa kuluttajaa. Digitaalisilla sisämarkkinoilla toimivat yritykset kohtaavat kuitenkin useita esteitä. Kilpailukyvyn, kasvun ja työllisyyden kannalta Suomelle on tärkeää, että EU:ssa on toimivat digitaaliset sisämarkkinat.

Mies pelaa tietokonepeliä. Kuva: Johannes Jansson/norden.org.

Espoon Otaniemessä järjestetään keskustelutilaisuus digitaalisista sisämarkkinoista torstaina 26.4.2012 kello 10.00–12.00.

Digitaalisilla sisämarkkinoilla tarkoitetaan tuotteiden, palveluiden ja digitaalisten sisältöjen myyntiä ja välittämistä digitaalisten kanavien kautta.Yritysten toimintaa digitaalisilla sisämarkkinoilla vaikeuttavat maittain vaihtelevat tekijänoikeussäädökset sekä sähköistä kaupankäyntiä hidastavat arvonlisäverotuskäytännöt ja hyvitysmaksujärjestelmät.

Paikalla alan asiantuntijat

Tilaisuudessa kuullaan pääministeri Jyrki Kataisen sekä Nokian yhteistyösuhteiden ja yhteiskuntavastuun johtajan Esko Ahon avauspuheenvuorot. Paneelikeskusteluun osallistuvat muun muassa Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä ja Sulakkeen lakiasiainjohtaja Markku Ignatius.  Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb.

Ilmoittaudu ennakkoon

Keskustelutilaisuus on yleisölle avoin. Pyydämme kaikilta osallistujilta ennakkoilmoittautumista viimeistään maanantaina 23. huhtikuuta verkko-osoitteessa www.webropolsurveys.com. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös suorana videolähetyksenä ja -tallenteena osoitteessa www.vnk.fi/euroopantulevaisuus. Keskustelua voi lisäksi seurata twitter-kanavalla #EUtulET.

Sisäänkäynti ja ilmoittautuminen avataan klo 09.15. Yleisöä pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin ja varautumaan henkilöllisyytensä todistamiseen.

Tilaisuus on osa valtioneuvoston kanslian ja ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotuksen eri puolilla maata järjestettävää seminaarisarjaa. Otaniemen tilaisuus järjestetään yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.

Paikka: Dipolin 1-sali, Otaniemen kampus, Otakaari 24, Espoo

Lisätietoja: Hanna Päivärinta, p. 040 510 7511, hanna.paivarinta@formin.fi, ja Hanna Öunap, p. 040 140 8940, hanna.ounap@formin.fi.

Lue lisää