Uutinen 18.6.2012

Suomen turvallisuuspolitiikka – suunta tulevaisuudessa?

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus käynnistää kesäkuun puolivälissä keskustelutilaisuuksien sarjan Suomen turvallisuuspolitiikasta. Ensimmäiset ”Suomen turvallisuuspolitiikka – suunta tulevaisuudessa?” -tilaisuudet pidetään Tampereella 13. ja Helsingissä 14. kesäkuuta ulkoministeri Erkki Tuomiojan johdolla.

Puolustusvoimien lippujuhla 4.6.2012 Helsingin Senaatintorilla. Kuva: Puolustusministeriö.

Valtioneuvosto valmistelee parhaillaan turvallisuus- ja puolustuspoliittista selontekoa, joka annetaan eduskunnalle syksyllä. Ulkoministeriö on mukana valmistelussa. Keskustelutilaisuuksissa pohditaan mitkä asiat vaikuttavat nyt ja tulevaisuudessa Suomen turvallisuuteen.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja. Kuva: UM.Tampereen keskustelutilaisuudessa kaupunginkirjasto Metsossa keskiviikkona 13. kesäkuuta kello 16-17.30 puhuu ulkoministeri Erkki Tuomioja ja kommentaattorina toimii toiminnanjohtaja Laura Lodenius Rauhanliitosta. Tilaisuuden puheenjohtaja on erikoistutkija Helena Rytövuori-Apunen Tampereen yliopiston rauhan- ja konfliktintutkimuskeskuksesta.

Helsingissä torstaina 14. kesäkuuta kello 18-19.30 yliopiston Porthania-salissa puhuvat ulkoministeri Erkki Tuomioja sekä kansanedustajat Seppo Kääriäinen ja Pertti Salolainen. Puheenjohtajana toimii Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen.

Keskusteluja voi seurata myös Twitter-kanavalla #UMturpo.

Keskustelutilaisuudet jatkuvat syksyllä eri puolella Suomea.

Tampereen ja Helsingin keskustelutilaisuudet  Eurooppatiedotuksen tapahtumakalenterissa: Eurooppatiedotuksen tapahtumakalenteri