Uutinen 29.6.2012

9-luokkalaiset ottavat toisistaan mittaa EU-tiedossa

Lähes 8 000 peruskoulun yhdeksäsluokkalaista osallistuu tänä keväänä toista kertaa järjestettävään, valtakunnalliseen EU-tietokilpailuun. Kilpailu pidetään perjantaina 4. toukokuuta 2012 kaikissa siihen ilmoittautuneissa kouluissa.

Maapallo. Kuva: Johannes Jansson/norden.org

Osallistuvia kouluja on 120, joista 8 on ruotsinkielisiä. Opettajat ovat ilmoittaneet kilpailuun suomenkielisiä oppilaita 7 400 ja ruotsinkielisiä oppilaita 460. Ilmoittautuneita kouluja on eniten Uudeltamaalta, mutta runsaasti myös esimerkiksi Pirkanmaalta, Varsinais-Suomesta, Lapista ja Kymenlaaksosta.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb kutsuu EU-tietokilpailussa kolme parhaiten menestynyttä oppilasta 25. toukokuuta Helsinkiin palkintojenjakotilaisuuteen. EU-tietokilpailun voittaja palkitaan miniläppärillä ja toiseksi ja kolmanneksi tulleet oppilaat saavat palkinnoksi digikamerat. Myös kunkin maakunnan parhaiten menestynyt oppilas palkitaan.

Kilpailun tehtävät käsittelevät yhdeksännen luokan yhteiskuntaopin oppimäärään kuuluvia EU- ja yhteiskuntatiedon aiheita. Tavoitteena on edistää koko ikäluokan EU-tiedon opiskelua ja toisaalta tuoda EU:ta lähemmäs nuoria. Kilpailun järjestävät ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Kirsi Ruhanen, HYOL ry, toimisto@hyol.inet.fi, p. 09 685 2230 tai 044 303 1789, ja tiedottaja Hanna Öunap, ulkoasiainministeriö, p. 09 1605 6063 tai 040 140 8940.