Uutinen 22.8.2012

Tarjolla valmennusta EU-virkamieskilpailuissa jatkoon päässeille

Valtioneuvoston EU-osasto tarjoaa syyskuussa valmennusta suomalaisten rekrytoinnin tueksi tämän vuotisen EU-virkamieskilpailun toiseen vaiheeseen päässeille hakijoille. Valmennuksen toteuttaa HAUS kehittämiskeskus.

EU:ssa työskentelee tällä hetkellä noin tuhat suomalaista. EU-lippu/europa.eu

Valmennus keskittyy arviointivaiheen kokeista erityisesti suullisessa esityksessä ja strukturoidussa haastattelussa menestymiseen, sillä näillä osa-alueilla suomalaishakijoilla on yleensä eniten kehitettävää.

HAUSin käytettävissä on aikaisemmin komission vastaavissa valintalautakunnissa toimineita henkilöitä, joilla on tarjota arvokasta kokemusta kilpailuista sekä tietoa valintalautakunnan toiminnasta ja arviointikriteereistä.

Valmennus maksutonta jatkoon selvinneille

Valmennus järjestetään Helsingissä 18.9.2012. Koulutus on avoin ja maksuton kaikille jatkoon selvinneille.

Koulutuspäivän aikana käydään läpi arviointikeskusteluvaiheen tehtävät komission näkökulmaa ja valintalautakunnassa toimineiden henkilöiden kokemusta hyödyntäen.

Lisäksi koulutuspäivien aikana (18.-19.9.2012) on mahdollisuus henkilökohtaiseen simulaatiovalmennukseen (50€ omavastuu).  Simulaatiossa toteutetaan mahdollisimman realististesti arviointikeskuksessa tehtävä suullinen esitys sekä strukturoitu haastattelu. HAUSin asiantuntijat antavat näistä palautteen ja vinkkejä kokeissa menestymiseen. Simulaatiovalmennuksesta on hyviä kokemuksia, sillä edellisellä kerralla jokainen tähän osallistunut pääsi varallaololistalle.

 

Tällä hetkellä EU-toimielimissä työskentelee noin tuhat suomalaista.

Ilmoittautuminen valmennukseen ja lisätiedot:

annikka.alanko@vnk.fi tai henrik.ruso@formin.fi