Uutinen 3.9.2012

EU -vaikuttajat rantautuvat ruokamaakuntaan perjantaina 31. elokuuta

EU arjessa -yleisötapahtuma rantautuu Seinäjoelle

EU arjessa -yleisötapahtuma haastaa eteläpohjalaiset keskustelemaan Euroopan unionista ja sen vaikutuksista arkeemme. Päivän ohjelmassa on oppilaitosvierailuja, kaikille avoin keskustelutilaisuus Framin auditoriossa sekä yleisötapahtuma kauppatorilla. Lisäksi julkistetaan Etelä-Pohjanmaalla kerätyn EU-mielipidekyselyn tulokset.

EU arjessa –tapahtuman teemana Seinäjoella on ruokamaakunta.

EU arjessa -yleisötapahtuma Kauppatorilla klo. 11.00–14.00

Tule keskustelemaan suomalaisten europarlamentaarikoiden kanssa EU:n ajankohtaisista aiheista. Kuva: EurooppatiedotusTule keskustelemaan suomalaisten europarlamentaarikoiden kanssa EU:n ajankohtaisista aiheista. Kuva: Eurooppatiedotus

Kauppatorilla on mahdollisuus tutustua eteläpohjalaisiin EU-rahoitteisiin hankkeisiin ja rakennerahastonäyttelyyn, kuulla EU-tietoiskuja ja haastatteluja sekä välipaloina nauttia musiikkiesityksistä.

Torilla haastatellaan muun muassa tapahtumassa mukana olevia meppejä Liisa Jaakonsaarta, Sirpa Pietikäistä, Hannu Takkulaa sekä Petri Sarvamaata. Lisäksi tervehdyksensä tuo Euroopan komission Suomen-edustuston päällikkö Eikka Kosonen.

Tapahtuman juontaa Yle Lahden toimittaja Pauliina Jaakkola. Tarjolla on myös musiikkiesityksiä.

Jakelussa on myös Eurooppa-aineistoa eri EU-toimijoilta.

Tule Framille keskustelemaan EU:n roolista arjessamme

Klo. 13-15 Framin konservatoriossa pohditaan muun muassa, millaisin keinoin  Euroopan unionissa voi vaikuttaa, miten EU vaikuttaa maakuntaamme sekä keskustelemme ruokamaakunnan merkityksestä. Tilaisuuden juontaa uutisankkuri Matti Rönkä.

Mukana keskustelemassa muun muassa europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. Kuva: EurooppatiedotusMukana keskustelemassa muun muassa europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. Kuva: Eurooppatiedotus

Tilaisuuteen saapuvat muun muassa Seinäjoelle rantautuneet mepit. Heidän lisäkseen paikkakunnalle on tulossa vieraita muun muassa Euroopan komission Suomen-edustustosta ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimistosta.

Kaikki päivän tapahtumat ovat avoimia yleisölle.

Lämpimästi tervetuloa!