Uutinen 4.10.2012

Rajatonta riemua Lappeenrannassa perjantaina:

EU arjessa -kiertue tuo EU-vaikuttajia Lappeenrantaan perjantaina 5.10.
Tapahtuma haastaa lappeenrantalaiset ja eteläkarjalaiset keskustelemaan EU-vaikuttajien ja asiantuntijoiden kanssa Euroopan unionista ja sen vaikutuksista maakunnan arkeen.

EU arjessa

Päivän ohjelmassa on oppilaitos- ja työpaikkavierailuja, kaikille avoin keskustelutilaisuus Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa sekä yleisötapahtuma kauppakeskus Galleriassa. Lisäksi julkistetaan Etelä-Karjalassa kerätyn EU-mielipidekyselyn tulokset.

Lappeenrantaan ovat tulossa europarlamentaarikot Mitro Repo, Liisa Jaakonsaari, Petri Sarvamaa ja Sari Essayah.

EU arjessa –tapahtuman teemana Lappeenrannassa on ”Rajaton riemu!”.

Kaikille avoimessa keskustelutilaisuudessa  kaupungintalolla pohditaan muun muassa, millaisia vaikutuksia rajan läheisyydellä ja rajankäynnillä on eteläkarjalaisten arkeen. Tilaisuus alkaa kello 12.30.

Kauppakeskus Galleriassa  kello 14 alkaen esittäytyvät eteläkarjalaiset EU-toimijat. Paikalla on mahdollisuus tutustua mm. eteläkarjalaisiin EU-rahoitteisiin hankkeisiin ja rakennerahasto- ja ENPI-näyttelyihin ja nauttia tanssi- ja sirkusesityksistä. Galleriassa on tarjolla myös ilmapalloja, arvontaa ja paljon muuta!

Tule mukaan EU arkeen!

 Voit seurata päivän tapahtumia myös sosiaalisesta mediasta, Twitter-kanavalla #EUarjessa.

Löydät Lappeenrannan EU arjessa -päivän tarkemmat tapahtumatiedot täältä:

pdfTapahtumatiedote

pdfRajaton riemu! -seminaariohjelma

pdfEU arjessa – Rajaton riemu! kauppakeskus Galleriassa

 

EU arjessa –kiertueen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat ulkoministeriön Eurooppatiedotus, Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto, eduskuntatiedotus, työ- ja elinkeinoministeriö sekä tapahtumien valtakunnallinen päämediayhteistyökumppani Yle.