Uutinen 23.10.2012

Keskustelutilaisuus turvallisuuspolitiikasta Turussa

Tiedote 242/2012
23.10.2012

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus järjestää keskustelutilaisuuksien sarjan Suomen turvallisuuspolitiikasta. Tilaisuuksissa pohditaan, mitkä asiat vaikuttavat nyt ja tulevaisuudessa Suomen turvallisuuteen. Turussa keskustelutilaisuus järjestetään torstaina 25. lokakuuta kello 17.00 – 18.30 Alvariumin Aalto-auditoriossa, Puutarhakatu 8 B.

Tilaisuudessa alustaa ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Kommenttipuheenvuoron käyttävät parlamentaarisen turvallisuus- ja puolustuspoliittisen kontaktiryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva ja kontaktiryhmän jäsen, kansanedustaja Annika Lapintie. Puheenjohtajana toimii Eurooppatiedotuksen päällikkö Riitta Swan.

Valtioneuvosto valmistelee parhaillaan hallitusohjelman mukaisesti laaja-alaiseen turvallisuuskäsitteeseen perustuvaa turvallisuus- ja puolustuspoliittista selontekoa. Selonteon on tarkoitus valmistua loppuvuodesta, jolloin se annetaan eduskunnan käsiteltäväksi. Ulkoministeriö on mukana selonteon valmisteluissa. Edellinen turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko ilmestyi vuonna 2009.

”Suomen turvallisuuspolitiikka – suunta tulevaisuudessa?” -tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Tilaisuuksia on tähän mennessä järjestetty Helsingissä, Tampereella ja Kouvolassa.

Keskusteluja voi seurata myös Twitterissä hastagillä #UMturpo.

Lisätietoja: Eurooppatiedotuksen päällikkö Riitta Swan, puh. 09 1605 5813 tai 040 742 3519, ja aluetiedottaja Juhana Tuomola, puh. 040 510 7529