Saavutettavuustyökalut

Uutinen 26.10.2012

Keskustelutilaisuus turvallisuuspolitiikasta Turussa

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus järjestää keskustelutilaisuuksien sarjan Suomen turvallisuuspolitiikasta. Tilaisuuksissa pohditaan, mitkä asiat vaikuttavat nyt ja tulevaisuudessa Suomen turvallisuuteen. Turussa keskustelutilaisuus järjestetään torstaina 25. lokakuuta kello 17.00 – 18.30 Alvariumin Aalto-auditoriossa, Puutarhakatu 8 B.

Turussa keskustellaan Suomen turvallisuuspolitiikasta 25.lokakuuta. Tilaisuudessa alustaa ulkoministeri Erkki Tuomioja. Kuva: UM, Eero KuosmanenTurussa keskustellaan Suomen turvallisuuspolitiikasta 25. lokakuuta. Tilaisuudessa alustaa ulkoministeri Erkki Tuomioja. Kuva: UM, Eero Kuosmanen

Tilaisuudessa alustaa ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Tilaisuudessa mukana kansanedustaja Annika Lapintie. Kuva: EduskuntaTilaisuudessa mukana kansanedustaja Annika Lapintie. Kuva: Eduskunta

Kommenttipuheenvuoron käyttävät parlamentaarisen turvallisuus- ja puolustuspoliittisen kontaktiryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva ja kontaktiryhmän jäsen, kansanedustaja Annika Lapintie. Puheenjohtajana toimii Eurooppatiedotuksen päällikkö Riitta Swan.

Valtioneuvosto valmistelee parhaillaan hallitusohjelman mukaisesti laaja-alaiseen turvallisuuskäsitteeseen perustuvaa turvallisuus- ja puolustuspoliittista selontekoa. Selonteon on tarkoitus valmistua loppuvuodesta, jolloin se annetaan eduskunnan käsiteltäväksi. Ulkoministeriö on mukana selonteon valmisteluissa. Edellinen turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko ilmestyi vuonna 2009.

Alustajana myös kansanedustaja Ilkka Kanerva. Kuva: EduskuntaKommenttipuheenvuoron käyttää myös kansanedustaja Ilkka Kanerva. Kuva: Eduskunta

Suomen turvallisuuspolitiikka – suunta tulevaisuudessa?” -tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Tilaisuuksia on tähän mennessä järjestetty Helsingissä, Tampereella ja Kouvolassa.

Keskusteluja voi seurata myös Twitterissä hashtagillä #UMturpo.

Lisätietoja: Eurooppatiedotuksen päällikkö Riitta Swan, puh. 09 1605 5813 tai 040 742 3519, ja aluetiedottaja Juhana Tuomola, puh. 040 510 7529

Seuraa meitä