Uutinen 15.3.2013

Reilu Eurooppa?

Ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen kirja Reilu Eurooppa? – EU-yhteistyö oikeus- ja sisäasioissa selvittää Euroopan unionin oikeus- ja sisäasioiden tiivistyvän yhteistyön Reilu Eurooppa? -kirjan julkistamistilaisuus maanantaina 1.10.2012 klo 11-13.00 Pikkuparlamentin kansalaisinfossanykytilannetta:

Miten Tampereen huippukokouksen 1999 tavoite vapauden, turvallisuuden ja oikeuden alueen   muodostamisesta on toteutunut? Kuinka kansalaisen perusturva taataan ja häntä suojellaan muuttuvassa EU:ssa? Mihin suuntaan eurooppalaista maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa ollaan yhtenäistämässä? Ja kuinka tiiviiksi rikosoikeudellista yhteistyötä on kehitettävä rajat ylittävän rikollisuuden hillitsemiseksi?

Eurooppatiedotuksen Reilu Eurooppa? -kirjassa EU-linjauksia pohtivat kirjassa Suomen ensimmäisellä EU-puheenjohtajakaudella oikeusministerinä toiminut Johannes Koskinen, nykyinen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, sisäministeri Päivi Räsänen, sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtaja Pentti Visanen ja rikosoikeuden dosentti Sakari Melander Helsingin yliopistosta.

Julkaisija: Ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus 

Kustantaja: Edita Publishing Oy 2012, Porvoo

pdfReilu Eurooppa?

(pdf, 12,6MB,109 sivua)