Uutinen 25.3.2013

EU hakee AAA-luokan talousosaajia ja uusintahaussa yleisvirkamiehiä

EU-liput_465. Kuva: Euroopan komissio.

EU hakee virkamieskuntaansa vuosittain täydennyksiä virkamieskilpailuin. Paikat ovat haluttuja, ja kilpailuihin osallistuu vuosittain kymmeniätuhansia EU-kansalaisia. Nyt käynnissä on kilpailu ekonomisteille ja uusintakilpailu vuonna 2010 yleisvirkamieskilpailuun osallistuneille. Uutta, vuoden 2013 yleisvirkamieskilpailua ei järjestetä.

Yleisvirkamieskilpailuiden lisäksi järjestetään ajoittain kilpailuja myös erikoisaloille. Tänä vuonna niistä merkittävin ja ajankohtaisin on ekonomisteille suunnattu kilpailu, jolla haetaan talousasiantuntijoita ensisijaisesti komission talous- ja raha-asioiden sekä sisämarkkinoiden ja palvelujen pääosastoihin Brysseliin tai Luxemburgiin. Myös muut instiuutiot ja komission pääosastot voivat tulla kyseeseen.

Tehtävän palkkaustaso on AD7, jossa peruspalkka, lisiä ja veroja huomioimatta, on noin 5500 euroa kuukaudessa. Hakuaika käynnistyi 14. maaliskuuta ja päättyy 16. huhtikuuta 2013.

Talouskriisi tarvitsee talousosaajia. Jos olet AAA-luokan osaaja, paikka voi olla sinun!

Vuoden 2013 yleisvirkamieskilpailut

EPSO-logo. Kuva: EPSO.Tänä vuonna ei poikkeuksellisesti järjestetä uusia yleisvirkamieskilpailuja, vaan vuoden 2010 yleisvirkamieskilpailut uusitaan. Uusintakilpailuun voivat näin ollen osallistua kaikki ne vuoden 2010 virkamieskilpailun ensimmäiseen vaiheeseen osallistuneet, jotka eivät päässeet toiseen vaiheeseen.

Mikäli muistat osallistuneesi vuoden 2010 kilpailuihin, käy ensi tilassa tutkimassa henkilötietotiliäsi EU:n henkilöstövalintatoimiston verkkosivuilla. Uusintakilpailu avattiin 21. maaliskuuta, ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 23. huhtikuuta 2013.

Uusintakilpailuun osallistuminen on mahdollista noin 30 000 EU-kansalaiselle, joiden joukossa on noin 700 suomalaista.

 

Lisätietoja:

EU:n henkilöstövalintatoimisto EPSO

Ekonomistikilpailun hakuilmoitus (sisältäen hakuohjeet ja -oppaan)

Inside EU careers: Economists (youtube-video)

Vuoden 2010 uusintakilpailusta EPSO:n sivuilla

EU-työpaikat, valtioneuvosto