Uutinen 26.4.2013

EU arjessa -tapahtuma maanantaina 29.4 Vaasassa

EU Arjessa elli 465. Kuva: Eurooppatiedotus

EU arjessa -tapahtuma haastaa maanantaina 29.4. pohjalaiset keskustelemaan Euroopan unionista ja sen vaikutuksista maakunnan arkeen. Päivän aikana Vaasassa vierailee joukko EU-vaikuttajia, muun muassa Euroopan parlamentin jäsenet Sirpa Pietikäinen, Petri Sarvamaa, Anneli Jäätteenmäki  ja Nils Torvalds. Mukana ovat myös kansanedustajia ja virkamiehiä kotimaan ministeriöistä ja EU-toimielimistä.

Päivän alussa julkistetaan Euroopan komission Suomen edustuston tuottama mielipidekysely, joka kertoo pohjalaisten suhtautumisesta Euroopan unioniin ja Merenkurkun liikenteeseen.

Kauppakeskus Rewell centerissä esittäytyvät EU-toimijat ja EU-osarahoitteiset pohjalaishankkeet kello 11.00-14.00. Mukana on myös meppejä ja kansanedustajia. Yle Vaasa ja Yle Österbotten välittävät tunnelmia päivän aikana.

Vaasan EU arjessa -päivä huipentuu kello 14.00 kaupunginkirjastossa alkavaan ”Meri yhdistää” -seminaariin. Alustajina seminaarissa ovat muun muassa kabinetin jäsen Désirée Oen Euroopan komissiosta, maakuntajohtaja Olav Jern, mepit Petri Sarvamaa, Anneli Jäätteenmäki ja Sirpa Pietikäinen, kansanedustajat Miapetra Kumpula-Natri, Maria Tolppanen, Janne Sankelo, Peter Östman ja Lars-Erik Gästgivars.

Vaasan tapahtuma on osa EU arjessa tilaisuuksien sarjaa, jonka tarkoituksena on lisätä keskustelua EU-asioista. Tapahtumien teemat vaihtelevat, mutta lähtökohtana ovat aina kullekin maakunnalle tärkeät EU-aiheet.

Päivän tapahtumia voi seurata myös Twitter-kanavalta: #EUarjessa.

EU arjessa -kiertueen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat ulkoministeriön Eurooppatiedotus, Euroopan komission Suomen edustusto, Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto, eduskuntatiedotus, työ- ja elinkeinoministeriö sekä tapahtumien valtakunnallinen yhteistyökumppani Yle. Mukana on aina myös maakunnallisia yhteistyökumppaneita.

Vaasan jälkeen seuraava EU arjessa -tapahtuma järjestetään 2. syyskuuta Kajaanissa.

Katso myös:

pdfEU arjessa Vaasassa_ohjelma.pdf