Uutinen 6.5.2013

Eurooppa-viikolla tapahtuu

Eurooppapäivä Oulussa. 465. Kuva: Eurooppatiedotus.

Kaikissa EU-jäsenvaltioissa vietetään Eurooppa-päivää 9. toukokuuta. Eurooppa-päivän vieton taustalla on 9.5.1950 lausuttu julistus. Ranskan silloisen ulkoministerin Robert Schumanin tiedonantoa pidetään Euroopan yhdentymiskehityksen alkuna. Schuman ehdotti julistuksessaan valtioliiton perustamista rauhan takaamiseksi Euroopassa.

Eurooppa-päivänä EU-jäsenmaissa järjestetään erilaisia Eurooppa-aiheisia tapahtumia. Helatorstain 9.5. vuoksi Suomessa Eurooppa-päivän tapahtumia järjestetään eri päivinä tällä viikolla.

Eurooppatiedotus kantaa kortensa kekoon Eurooppa-viikolla järjestämällä tapahtumia ja vierailemalla kouluissa eri puolella Suomea. Eurooppatiedotuksen tiedottajat käyvät kertomassa oppitunneilla ajankohtaisista EU-asioista muun muassa Uudessakaupungissa, Rovaniemellä, Vaasassa, Hämeenlinnassa, Varkaudessa ja Hyvinkäällä.

Eurooppapäivä. Kuva: Eurooppatiedotus.Eurooppatiedotus vierailee Eurooppa-viikolla kouluissa ympäri Suomea, järjestää Meppikahvit Tampereella ja osallistuu kansalaistapahtumaan Helsingin Kampintorilla keskiviikkona 8. toukokuuta.

Lahdessa Salpausselän, Kannaksen ja Lahden lyseon lukiolaiset saavat myös meppivieraan kun Sirpa Pietikäinen vierailee lukioiden yhteistilaisuudessa. Tampereella Tammerkosken lukiossa Eurooppa-viikkoa juhlistaa europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki.

Eurooppatiedotuksen löydät keskiviikkona myös Helsingin Kampintorilta, missä Eurooppa-päivää juhlitaan koko päivän ajan kansalaistapahtumassa. Päivän keskusteluissa on esillä erityisesti Euroopan kansalaisten teemavuosi 2013.

Tampereella yleisölle avoimessa Meppikahvit-tilaisuudessa europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki alustaa ja vastaa yleisökysymyksiin.

Eurooppa-viikon tapahtumia voi seurata ja jakaa myös sosiaalisessa mediassa, Eurooppatiedotuksen facebook-sivulla tai twitter-kanavalla: #eurooppapäivä.

Eurooppatiedotuksen yleisölle avoimet tapahtumat löydät tapahtumakalenteristamme.

Eurooppatiedotus toivottaa hyvää ja aktiivista alkavaa Eurooppa-viikkoa!

 

Lisätietoa Eurooppa-päivästä:

Eurooppa-päivän tapahtumia Eurooppalainen Suomi ry:n verkkosivuilla

Eurooppa-päivän tapahtuma 8.5. Kampintorilla Helsingissä

Robert Schumanin julistus