Uutinen 10.7.2013

EU-selonteko Eurooppatiedotuksen aiheena Porin SuomiAreenassa

 Meppivieraita teltallamme

Ulkoministeriö osallistuu 17.–19. heinäkuuta SuomiAreenaan Porissa. Porin Kauppatorin Kansalaistori-tapahtumassa ulkoministeriö esittelee kehitysyhteistyötä ja –politiikkaa, EU-asioita ja kansalaisten matkustuspalveluja. Palvelemme teltalla keskiviikosta perjantaihin päivittäin klo 10–17.

Ulkoministeriön teltassa Eurooppatiedotus tarjoaa tietoa sekä Suomen EU-politiikasta että EU-asioista yleensä. Muuten keskustelunaiheena on erityisesti valtioneuvoston kesäkuussa antaman EU-poliittinen selonteko, jossa linjataan Suomen EU-politiikan tulevaisuuden haasteita. Selontekoon liittyen voi keskusteluun osallistua myös Twitterissä kanavalla #EUselko.

Eurooppatiedotuksen päällikkö Riitta Swan Riitta Swan kertoo Porin SuomiAreenan Kansalaistorin tietoiskuissa Eurooppatiedotuksen tarjoamista palveluista

”Kaikki eivät ehkä tiedä, että jokainen kansalainen voi saada EU-kysymyksiinsä vastauksia Eurooppatiedotuksesta ja että kaikki tuottamamme julkaisut ja materiaalit ovat ilmaisia. Lisäksi meillä on erinomaiset kansalaisia palvelevat verkkosivut. Kannattaa tulla tutustumaan meihin ja toimintaamme kansalaistorille”, kehottaa Eurooppatiedotuksen päällikkö Riitta Swan.

Eurooppatiedotus kysyy telttavierailtaan tänä vuonna mm. EU:n teemavuodesta ja Suomen nettomaksuosuudesta. Kyselyyn voi osallistua myös verkossa ma 15. heinäkuuta alkaen. Luvassa on yllätyspalkinto kodin kesäaskareisiin.

Oletko Porissa? Tule tapaamaan ulkoministeri Tuomiojaa ja suomalaismeppejä 

Ulkoministeriön teltalla Porin kauppatorilla vierailee SuomiAreenan aikana lukuisia suomalaisia EU-vaikuttajia. Ulkoministeri Erkki Tuomioja on tavattavissa ulkoministeriön teltalla torstaina 18.7. klo 12.00–12.30. Europarlamentaarikoista teltalla vierailevat samana päivänä klo 13.00–13.30 Sari Essayah, klo 13.30–14.00 Liisa Jaakonsaari, klo 14.30–15.00 Sirpa Pietikäinen, klo 15.00–15.30 Hannu Takkula ja klo 15.30–16.00 Tarja Cronberg.

Uusi YK-strategia julki Porissa

Ulkoministeriön uusi YK-strategia julkaistaan Porin SuomiAreenan yhteydessä keskiviikkona 17. heinäkuuta. Tähän liittyvässä Nordic Soul Searching -paneelikeskustelussa pohditaan Suomen ja Pohjoismaiden vaikutusvaltaa YK:ssa. Paneelikeskustelussa valokeilaan nostetaan kysymys siitä, miten Suomen ja Pohjoismaiden vaikutusvalta YK:ssa ja maailmassa on muuttunut ja mihin Suomi YK:ta tarvitsee. Tilaisuus pidetään Promenadikeskuksessa (Yrjönkatu 17) keskiviikkona 17. heinäkuuta kello 14.00–15.15. Paneelikeskustelu on yleisölle avoin. Tilaisuuden Twitter-kanavatunnus on #PoriUN.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan vetämässä paneelikeskustelussa ovat mukana International Peace Institute -tutkimusinstituutin johtaja Terje Rød-Larsen, kansanedustaja Mari Kiviniemi, Suomen Rauhanturvaajaliiton varapuheenjohtaja Hannele Toivonen sekä Suomen YK-suurlähettiläs Jarmo Viinanen. Keskustelun kieli on englanti.

SuomiAreena on vuosittain Porissa järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa tunnettuja vaikuttajia keskustelemaan ajankohtaisista asioista. SuomiAreenan ohjelma aikatauluineen on tapahtuman verkkosivuilla.

Lisätietoja Eurooppatiedotuksen osalta: 

Yksikön päällikkö Riitta Swan, puh. 040 849 6010

Tiedottaja Sanna Silventoinen, puh. 040 510 7514

Tiedottaja Juhana Tuomola, puh. 040 510 7529

Ulkoministeriön muu ohjelma:  

Tiedotuspäällikkö Tarja Pesämaa, puh. 040 481 9880