Uutinen 29.8.2013

Maanantaina puidaan EU-asioita Kajaanissa ja Mikkelissä

EU arjessa Elli. Kuva: Eurooppatiedotus

Ensi maanantaina 2. syyskuuta Kajaanissa ja Mikkelissä puhutaan paljon EU-asiaa. Molemmissa kaupungeissa järjestetään samana päivänä EU-aiheista ohjelmaa.

Kainuu pelittää ja digittää

EU arjessa -kiertueen seuraava pysähdyspaikka on Kajaanissa. Ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen, Euroopan komission Suomen-edustuston, Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimiston, eduskuntatiedotuksen ja YLEn yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa järjestämä tapahtuma keskittyy tällä kertaa EU:n digitaalisiin sisämarkkinoihin ja niiden tuomiin uusiin mahdollisuuksiin maakunnille. Mukana tapahtumassa ovat muun muassa liikenneministeri Merja Kyllönen, yksikönpäällikkö Vesa Terävä Euroopan komissiosta sekä Euroopan parlamentin jäsenet Anneli Jäätteenmäki ja Hannu Takkula.

Raatihuoneen torilla on luvassa sekä kulttuuria että poliitikkojen ja virkamiesten haastatteluja kello 12.00-14.00.

Elokuvakeskus Biorexissä taas alkaa yleisölle avoin seminaari ”Kainuu pelittää ja digittää” kello 14.00. Seminaarissa kuullaan niin eurooppalaisia, suomalaisia kuin kainuulaisia näkökulmia päivän aiheeseen.

Työministeri Lauri Ihalainen alustaa Mikkelissä 2.9. EU:n sosiaalisesta ulottuvuudesta.Työministeri Lauri Ihalainen alustaa Mikkelissä 2.9. EU:n sosiaalisesta ulottuvuudesta.

Selkoa EU:sta Mikkelissä

Maanantaina jatkuu myös Eurooppatiedotuksen keskustelutilaisuuksien sarja liittyen valtioneuvoston kesäkuussa julkistamaan EU-poliittiseen selontekoon. Vuorossa on tällä kertaa Mikkeli.

Mikkelin tilaisuudessa kello 13.30-15.00 yliopistokeskuksen auditoriossa alustaa työministeri Lauri Ihalainen. Hänen teemojaan ovat Euroopan unionin sosiaalinen ulottuvuus sekä maamme kilpailukyky ja työllisyys. Kommenttipuheenvuoron pitää kansanedustaja Kai Turunen. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Tervetuloa mukaan tapahtumiin kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista EU-aiheista!

Ellet pääse paikan päälle voit seurata keskustelua myös Twitterissä kanavilla: #EUarjessa ja #EUselko.

Lisätietoja Kajaanin ja Mikkelin tapahtumista löytyy tapahtumakalenteristamme (www.eurooppatiedotus.fi).