Uutinen 13.11.2013

EU, Etelä-Savo ja elämän eväät – EU arjessa-kiertue Mikkelissä perjantaina 15. marraskuuta

EU och duEdellinen EU arjessa -tapahtuma järjestettiin Maarianhaminassa syyskuun lopulla.

EU arjessa -kiertuetapahtuma suuntaa tämän viikon perjantaina 15. marraskuuta Etelä-Savoon, Mikkeliin. Koko päivän kestävässä tapahtumassa haastetaan eteläsavolaiset keskustelemaan Euroopan unionista ja sen vaikutuksista maakunnan arkeen. Tapahtuman teemana Mikkelissä on  ”Riittääkö vaurautta ja hyvinvointia kaikille?”

Päivän ohjelmassa on niin oppilaitos- ja yritysvierailuja kuin kaikille avoin seminaari konserttitalo Mikaelissa kello 12.00-14.00. Siellä päivän teemoista keskustelevat sisäministeri Päivi Räsänen, sosiaalioikeuden professori Pertti Arajärvi, työllisyysasioista vastaava virkamies Outi Niiranen Euroopan komissiosta, Itä-Suomen aluehallintoviraston johtaja Elli Aaltonen. Mukana ovat myös mepit Sari Essayah, Anneli Jäätteenmäki ja Hannu Takkula. Tilaisuuden juontaa toimittaja Maarit Tastula.

Yleisötapahtumassa kauppakeskus Stellassa kello 14.30-16.30 esittäytyy EU-päättäjiä ja eteläsavolaisia EU-toimijoita sekä EU-rahoituksella toteutettuja hankkeita. Luvassa on myös laulu- ja teatteriesityksiä. Kello 16.30 on mahdollisuus lähteä 3,5 kilometrin mittaiselle sauvakävelyretkelle muun muassa Sari Essayahin, Hannu Takkulan ja ex-meppi Pirjo Rusasen kanssa.

Lisäksi perjantaina julkaistaan Euroopan komission Suomen edustuston tilaama mielipidetutkimus eteläsavolaisten EU-asenteista.

EU arjessa kiertueen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat ulkoministeriön Eurooppatiedotus, Euroopan komission Suomen edustusto, Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto, eduskuntatiedotus, työ- ja elinkeinoministeriö, sekä päämediayhteistyökumppani YLE yhteistyössä maakunnallisten toimijoiden kanssa. Edellinen EU arjessa -tapahtuma järjestettiin Maarianhaminassa syyskuun lopulla ja Mikkelin jälkeen on vuorossa Jyväskylä 31. tammikuuta.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan EU:sta arjessasi! Ellet pääse paikalle voit osallistua myös Twitterissä: #EUarjessa.

Tutustu täällä päivän ohjelmaan kokonaisuudessaan.