Uutinen 3.2.2014

Uusi kiertue alkaa ensi viikolla Lahdesta: Suomi ja EU:n ulkosuhteet

EUsuhteet_EUjaVenäjä

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus avaa uuden valtakunnallisen, avoimien yleisötilaisuuksien sarjan Euroopan unionin ulkosuhteista sekä niiden vaikutuksista Suomelle. Ensimmäiseksi keskitytään EU:n ja Suomen Venäjä-suhteisiin Lahdessa ensi maanantaina, 10. helmikuuta.

Minne menee naapurimme Venäjä?

Lahden Fellmanniassa nostetaan esiin erilaisia liikkuvuuskysymyksiä, kuten rajanylitys – ja viisumiasioita. Lisäksi puhutaan EU:n Venäjä-politiikasta: millainen on EU:n ja Venäjän kumppanuussuhde tällä hetkellä? Entä miltä näyttävät Suomen kahdenväliset kauppa- ja taloussuhteet Venäjän kanssa?

Näistä ajankohtaisista teemoista ovat Lahdessa alustamassa ja keskustelemassa osastopäällikkö Terhi Hakala ja lähetystöneuvos Anna-Kaisa Heikkinen ulkoministeriön itäosastolta sekä hallituksen puheenjohtaja Tapio Nieminen orimattilalaisesta Kera Group Oy:stä. Kommenttipuheenvuoron käyttää kansanedustaja Jouko Skinnari. Tilaisuus alkaa kello 14.

Kiertueen tilaisuuksia voi seurata myös Twitterissä: #EUsuhteet.

Myöhemmissä tilaisuuksissa teemoina ovat EU ja USA, Kiina, Pohjois-Afrikka ja Lähi-itä. Tapahtumia järjestetään kevään aikana ainakin Helsingissä ja Turussa. Aikatauluista tiedotetaan tarkemmin hieman tuonnempana.

style="line-height: 1.6em;">Lisätietoa Lahden 10.2. ohjelmasta ja ilmoittautumisesta.