Uutinen 13.3.2014

EU-jäsenyys houkuttaa – Kroatia on uusin tulokas

Krotian on EU:n uusin tulokas_Eurooppatiedotus

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus järjestää Euroopan unionin jäseneksi liittymistä ja tuoreinta EU-jäsenmaata Kroatiaa käsittelevän aamukahvitilaisuuden maanantaina 17.3. klo 10 – 12 Eurooppasalissa, Malminkatu 16, Helsinki. Seminaarissa myös julkistetaan heinäkuussa 2014 vuoden unionin jäsenenä ollutta Kroatiaa esittelevä kirja Kroatia on EU:n uusin tulokas.

Kroatian EU-jäsenyys ja maan kansanvaltaisten instituutioiden vahvistaminen ovat kietoutuneet toisiinsa tavalla, joka muistuttaa sekä suurta itälaajentumista 2004/2007 että 1980-luvulla jäseneksi tulleiden Välimeren maiden kokemuksia: diktatuureista ja autoritaarisesta hallinnosta kohti demokratiaa kulkeneita Kreikkaa, Espanjaa ja Portugalia.

Eurooppatiedotuksen uusin julkaisu käsittelee EU:n uusinta jäsenmaata, Kroatiaa. Kirjan voi tilata maksutta tilauslomakkeellamme.
Eurooppatiedotuksen uusin julkaisu käsittelee EU:n uusinta jäsenmaata, Kroatiaa. Kirjan voi tilata maksutta tilauslomakkeellamme.

Jatkossa ratkaisee, miten lähimenneisyydessään sodan kokenut Kroatia onnistuu hyödyntämään EU-jäsenyyden myötä avautuvia mahdollisuuksiaan. Oikeusvaltiota on vahvistettava ja korruptiota kitkettävä edelleen, mutta paljon riippuu siitäkin, miten verraten köyhän Kroatian koulutetut kansalaiset onnistuvat liikkumaan vapaasti unionin sisällä ja miten maa pärjää kilpailussa unionin sisämarkkinoilla.

Aamukahvitilaisuudessa käyttävät puheenvuoron yliopistotutkija Rinna Kullaa Jyväskylän yliopistosta, tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma Helsingin yliopistosta, tohtorikoulutettava Johanna Virkkula Helsingin yliopistosta sekä apulaisosastopäällikkö Juha Ottman ulkoasiainministeriöstä.

Tervetuloa mukaan! 

Tilaisuuden tarkemmat aikataulut tapahtumakalenterissamme

Kroatia on EU:n uusin tulokas -kirjan voi tilata maksutta tilauslomakkeellamme

Kroatia on EU:n uusin tulokas –kirja ilmestyy ruotsinkielisenä käännöksenä huhtikuussa.