Uutinen 14.3.2014

EU-ruuan juurille -kiertue starttaa luomuteemalla Kuopiosta

EU-ruuan juurille

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus järjestää maa- ja metsätalousministeriön kanssa yhteistyössä  EU-ruuan juurille -keskustelutilaisuuksia tänä vuonna neljällä eri paikkakunnalla. Luomusta, ruuan turvallisuudesta ja eläinten hyvinvoinnista vieraillaan keskustelemassa paikallisten asiantuntijoiden ja aiheista kiinnostuneiden kanssa Kuopiossa, Oulussa, Turussa ja Vaasassa. Tule mukaan!


Maaliskuun 17. päivänä EU-ruuan juurille -kiertueen avaa Lisää luomua! -tilaisuus Kuopiossa. Luomu-teema vaihtuu kuun loppupuolella ruokaturvallisuuteen, kun keskustelu siirtyy Ouluun 24.3. Syyspuolen tilaisuudet järjestetään Turussa (15.9.) ja Vaasassa (1.12). Näissä teemoina ovat eläinten hyvinvointi sekä lähiruoka.


Lisää luomua! Kuopiossa

Valtiosihteeri Risto Artjoki
Valtiosihteeri Risto Artjoki puhuu Kuopiossa luomusta ja EU:n yhteisestä maatalouspolitiikasta.

Miten luomua edistetään Euroopassa ja Suomessa? Onko luomu aidosti kuluttajien ulottuvilla ja miten sen tarjonnan arvioidaan lisääntyvän? Maanantaina Kuopion kirjastotalossa keskustellaan kello 15-17 luomun tulevaisuudesta EU:ssa.

Tilaisuudessa alustavat tuolloin maa- ja metsätalousministeriön valtiosihteeri Risto Artjoki ja hallituksen luomuohjelmaa valmistellut ylitarkastaja Leena Seppä. Kommenttipuheenvuorot kuullaan kansanedustaja Tuula Väätäiseltä ja Ekocentrian hankepäällikkö Irma Ikäheimolta. Tervetuloa mukaan! 

Osallistu keskusteluun luomusta, ruuan turvallisuudesta ja eläinten hyvinvoinnista myös sosiaalisessa mediassa: #EUruoka

Lisätietoja hallituksen luomutavoitteista löytyy MMM:n verkkosivuilta osoitteesta www.mmm.fi/luomu.