Uutinen 27.3.2014

EU-tietokilpailu yhdeksäsluokkalaisille tulee taas!

Ministeri Alexander Stubb jakoi viime vuoden EU-tietokilpailun palkinnot voittajille toukokuussa ulkoministeriössä. Kuva: Eurooppatiedotus
Ministeri Alexander Stubb jakoi viime vuoden EU-tietokilpailun palkinnot voittajille toukokuussa ulkoministeriössä.

EU-tietokilpailu järjestetään tänä keväänä 6. toukokuuta. Siihen voivat osallistua yhdeksännen luokan oppilaat niissä kouluissa, joissa opettaja on ilmoittanut luokan mukaan kilpailuun. Valtakunnallisen mittelön järjestävät ulkoministeriön Eurooppatiedotus ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry yhdessä kilpailuun osallistuvien koulujen kanssa.

Kilpailun tehtävät käsittelevät yhdeksännen luokan yhteiskuntaopin oppimäärään kuuluvia EU- ja yhteiskuntatiedon aiheita. Kilpailun tavoitteena on edistää koko ikäluokan EU-tiedon opiskelua ja toisaalta tuoda EU:ta lähemmäs nuoria eri puolilla Suomea.

Eurooppatiedotuksen EU-tietokilpailu

Kilpailu on järjestetty vuodesta 2011. Osa kysymyksistä on helpohkoja ja nopeasti suoritettavia, osa taas vaatii pohdintaa ja syvällisempää yhteiskunnallisten asioiden seuraamista. Aiempina vuosina on kysytty muun muassa EU:n laajentumisesta, euromaista, EU-kansalaisen oikeuksista ja EU-jäsenyyden vaikutuksista Suomelle.

Pääpalkintona tänä vuonna on tablettitietokone ja toiseksi sekä kolmanneksi tulleet saavat minitabletit. Osa palkintoa on myös Helsingissä tapahtuva palkintojenjakotilaisuus oheisohjelmineen toukokuun lopussa. Myös jokaisen maakunnan paras palkitaan kirjakauppalahjakortilla ja koulun paras saa yllätyspalkinnon.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 4. huhtikuuta (Huom. ilmoittautumisaikaa on jatkettu ) . Ilmoittautumisia ottaa vastaan HYOL. http://www.hyol.fi/kilpailut/eu-tietokilpailu/