Uutinen 7.5.2014

Eurooppa-päivää vietetään 9.5.

Eurooppapäivä_Kampissa_2013_Kuva:Eurooppatiedotus
Perjantaina vietetään jälleen Eurooppa-päivää kaikissa EU-maissa.  Eurooppa-päivää juhlitaan vuosittain 9. toukokuuta. Tuona päivänä vuonna 1950 Ranskan ulkoministeri Robert Schuman ehdotti Euroopalle uudenlaista poliittista ja taloudellista yhteistyötä. Schumanin julistusta pidetään Euroopan unionin alkuna.

Eurooppa-päivänä järjestetään monenlaisia tapahtumia eri puolella Suomea. Eurooppatiedotus on mukana Helsingissä, Lasipalatsin Bio-Rexissä järjestettävässä tapahtumassa. Lisäksi tiedottajat vierailevat oppilaitoksissa eri puolella Suomea.

EU-tietokilpailu ja oppilaitosvierailuja

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus näkyy Eurooppa-viikolla myös oppilaitoksissa ympäri Suomea. Tiistaina 6. toukokuuta pidetään valtakunnallinen EU-tietokilpailu. Siihen osallistuu yli 6000 peruskoulun yhdeksäsluokkalaista, mukana on 109 koulua. Voittajat selviävät tämän kuun loppupuolella. Tänä keväänä neljättä kertaa järjestettävästä tietokilpailusta vastaavat Eurooppatiedotus ja Historian- ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL.

Eurooppa-viikolla Eurooppatiedotuksen tiedottajat myös vierailevat oppilaitoksissa; yläkouluissa, lukioissa ja ammattikorkeakouluissa, kertomassa EU-asioista. Tänä vuonna teemana on erityisesti EU-vaalit. Oppilaitoksia on mukana Espoosta, Eurasta, Helsingistä, Kouvolasta, Nakkilasta, Nastolasta, Tampereelta ja Rovaniemeltä.

Helsingissä Eurooppa-päivän tapahtuma Bio-Rexissä

Perjantaina 9.5. järjestetään Helsingissä, Lasipalatsin Bio-Rexissä, Eurooppa-päivän tapahtuma. Tilaisuuden järjestävät Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto yhteistyökumppaneineen.

Myös Eurooppatiedotus on mukana Bio-Rexin Eurooppa-päivän tapahtumassa. – Tervetuloa mukaan, vaikkapa kuulemaan alkavasta kampanjastamme #EUelämässäni!

Katso myös: 

Schumanin julistus

YouTube-video: Mikä on Eurooppa-päivä? (Euroopan komission Suomen edustusto)

Twitterissä ja Instagramissa: #eurooppapäivä

Ohjelma Lasipalatsin Bio-Rexin Eurooppa-päivässä 9.5.