Uutinen 13.5.2014

Ennakkoäänestys alkaa

Kuva: Riitta Supperi_Keksi_Team Finland
Äänestyskoppi

EU-vaalien ennakkoäänestys alkaa tänään, 14. toukokuuta. Kotimaassa on mahdollista äänestää ennakkoon viikon ajan, viimeinen ennakkoäänestyspäivä on 20. toukokuuta. Ulkomailla ennakkoäänestyspäivät ovat pääsääntöisesti 14.-17. toukokuuta.

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa, joita on Suomessa yhteensä 850. Ennakkoäänestyspaikkoja on esimerkiksi kaupungin- ja kunnantaloissa, kauppakeskuksissa, kirjastoissa ja posteissa. 

Ulkomailla asuvan tai pitempään lomailevan on mahdollista äänestää ennakkoon ulkomailla. Ennakkoäänestyspaikkoja ulkomailla ovat muun muassa Suomen suurlähetystöt.

Suomen Euroopan parlamentin vaaleissa ovat äänioikeutettuja 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset sekä ennakkoon suomalaiseen äänioikeusrekisteriin ilmoittautuneet Suomessa asuvat muiden EU-maiden kansalaiset.

Varsinainen vaalipäivä Suomessa on 25. toukokuuta. Silloin voi äänestää vain omassa äänestyspaikassaan, joka on kerrottu postitse tulleessa ilmoituksessa. Vaalipäivänä äänestyspaikat ovat avoinna kello 9-20.

Lisätietoa:

vaalit.fi