Uutinen 28.5.2014

Pirkanmaa menestyi tämän vuoden EU-tietokilpailussa

EU-tietokilpailuvoittajat 2014. Kuva: Eurooppatiedotus

Valtakunnallisen yhdeksäsluokkalaisille suunnatun EU-tietokilpailun voitti tänä vuonna Liisa Rissanen Hakkarin koulusta Lempäälästä. Toiseksi tiukassa kisassa tuli Emilia Leppälä Soinin yhteiskoulusta ja kolmannen sijan saavutti Elle Ahola Pirkkalan yläasteelta.

Ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton HYOLin kanssa järjestämään EU-aiheiseen tietokilpailuun osallistui tänä vuonna yhteensä 6 000 oppilasta yli sadasta peruskoulusta ympäri Suomen. Ahkerimmin kilpaan osallistui kouluja Uudeltamaalta, Varsinais-Suomesta, Pirkanmaalta ja Kanta-Hämeestä.

EU-tietokilpailun voittaja Liisa Rissanen. Kuva: Eurooppatiedotus
Voittoisan Liisa Rissasen tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu ulkomailla opiskelu.

Kilpailun tehtävät käsittelivät yhdeksännen luokan yhteiskuntaopin oppimäärään kuuluvia EU-yhteiskuntatiedon aiheita. Tehtävissä piti muun muassa nimetä EU- ja euromaita, tietää Euroopan parlamentin vaaleihin liittyviä asioita sekä pohtia maahanmuuton seurauksia sekä koko EU:n että lähtömaiden kannalta.

Toukokuun 6. päivä pidetyn kilpailun voittajakolmikko palkittiin keskiviikkona ulkoministeriössä pidetyssä tilaisuudessa tablettitietokoneilla. Lisäksi kukin maakunnassaan parhaiten menestynyt oppilas saa lahjakortin kirjakauppaan.

Vuosittain järjestettävän EU-tietokilpailun tavoitteena on edistää koko ikäluokan EU-tiedon opiskelua sekä tuoda Euroopan unionia lähemmäs nuorten elämää eri puolilla Suomea. 

Kuvia palkintojenjaosta Flickr-kuvagalleriasta

palkintojenjakotilaisuudesta="" span="">

pdf class="atticon" src="/wp-content/uploads/sites/19/2017/04/ID-13438-GUID-09578C02-46AC-4410-9FFF-73E7EE02D01D.jpeg" /> Liisa Rissasen esseekirjoitus.